Akbelen ormanı için direniş sürüyor! Akbelen direnişi için İstanbul'dan yola çıktılar. Kesimin durdurulması için dava açıldı

Akbelen Ormanı'nda maden için binlerce ağacın yok edilmesine karşı çıkan yurttaşlar, direnişlerini sürdürüyor. Yaşam savunucuları TOMA ve jandarma barikatının başladığı bölgeye doğru slogan atarak yürümeye başladı. Ardından yaptıkları insan zinciriyle protestolarını sürdürdüler. İstanbul'dan yola çıkan grup, nöbet tutulan alana ulaşırken Muğla'da avukatlar kesimin durdurulması için dava açtılar.

Google Haberlere Abone ol
Akbelen ormanı için direniş sürüyor! Akbelen direnişi için İstanbul'dan yola çıktılar. Kesimin durdurulması için dava açıldı

Muğla Milas'a bağlı İkizköy'de bulunan Akbelen Ormanı'nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'nin kömür maden sahasını genişletmek için ağaç kesimine karşı bölge halkının mücadelesi sürüyor. Dün sabah saatlerinde ağaç kesimine başlanması sonrası jandarma bütün yolları kapattı. Jandarmanın ormana sahip çıkmak isteyenlere yönelik müdahalesi sonrası bazı yurttaşlar biber gazı ve tazyikli su nedeniyle hastanelik oldu.

Ağaç kesim kararına karşı köylülerin ve çevrecilerin başlattığı nöbet ise sürüyor. Ormandan ağaç kesim seslerinin yükselmesi üzerine köylüler, TOMA ve jandarma barikatının başladığı bölgeye doğru slogan atarak yürümeye başladı. Ardından yaptıkları insan zinciriyle protestolarını sürdürdüler.

Yapılan insan zincirinin ardından İkizköy Çevre Komitesi’nden Tuncer Savaşoğlu basın açıklaması yaptı. Savaşoğlu, “Madendeki patlamalar sebebiyle 6 yıldan beri uykumuz kaçtı. Evlerimizin duvarları çatladı. Akbelen Ormanı’nın orman olarak kalması biz İkizköylüler için hayati bir konudur” dedi.

İSTANBUL'DAN DİRENİŞE DESTEK GİTTİ 

Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı’nda açılmak istenen kömür madeni için ağaç kesimini durdurmak isteyen bölge halkına bir destek de İstanbul'da geldi. Köylülerin çağrıları üzerine İstanbul'dan yola çıkan çevreciler, köylüler tarafından 'Akbelen Ormanı'nı vermeyeceğiz' sloganlarıyla karşılandı.

AVUKATLAR DAVA AÇTI 

Bölge halkının açtığı yürütmeyi durdurma davası henüz sonuçlanmamışken Türkiye Barolar Birliği Kent Çevre Komisyonu Yürütme Kurulu, Muğla Barosu ve İkizköylülerin Avukatları bugün İdare Mahkemesi önünde ‘ağaç kesiminin iptali ve yürütmesinin durdurulması’ talepli dava açtı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin