Akbelen direnişi sürüyor. CHP bugün Akbelen'de. Mahmut Tanal'dan tepki çeken davranış! Vatandaşı azarladı!

Limak ve İÇTAŞ’ın Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanlarında ağaç kıyımı sürüyor. Bugün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı milletvekilleri de Akbelen eylemlerine destek olmaya gitti. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal'da bu vekiller arasındaydı. Tanal'ın bir vatandaşla girdiği diyalog ise oldukça tepki çekti. Tanal bu olayın medyaya yansımasının ardından sosyal medyasından açıklama yaptı. Tanal'ın ardından CHP'li Ali Mahir Başarır'ın da bir protestocuya parmak salladığı görüldü.

Google Haberlere Abone ol
Akbelen direnişi sürüyor. CHP bugün Akbelen'de. Mahmut Tanal'dan tepki çeken davranış! Vatandaşı azarladı!

İkizköy’deki kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı Akbelen Ormanı’nı korumak için iki yıldır sürdürülen doğa nöbeti devam ediyor. CHP Genel Başkanı, CHP milletvekillerinden bazıları da bugün eyleme destek vermeye gitti.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Kemal Kılıçdaroğlu buradaki vatandaşlarla konuştu. "Sizi ve verdiğiniz mücadeleyi takip ediyorum. Buraya geliş nedenim davayı yeni öğrendiğim için değil, sizin derdinizi anlatmanıza imkan tanımak için... Benim Ankara'da konuşmamın bir önemi yok, sizin burada konuşmanız önemli" dedi.

Fakat vatandaşlarla konuştuktan sonra ağaçların kesildiği alana girmeden arabaya binen Kılıçdaroğlu halkın tepkisiyle karşılaştı. Vatandaşların bir kısmı arabaya vurarak "Arabaya değil barikata" sloganları eşliğinde tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu bu tepkinin ardından ağaçların kesildiği alana girdi. 

"SEN AKP'NİN PROVAKATÖRÜSÜN"

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu ile alana gelen Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal çevreci vatandaşlardan birini azarladı. Tanal, Akbelen’de kendisini eleştiren vatandaşa: “Sizin gibi insanlar yüzünden iktidarı kaybettik. AKP’nin provokatörüsün” dedi. Tanal'ın bu sözleri sosyal medyada oldukça tepki çekti.

 

TANAL'DAN AÇIKLAMA

Tanal o anları gösteren videonun medyaya yansımasının ardından sosyal medya adresinden bir paylaşımda bulundu. 

"Güvenlik güçlerinin de gidişattan memnun olmadığını, onların da mağdur edildiğini” söylediği için kendisine sataşıldığını söyleyen Tanal, bunu da eylemcilerin değil ‘birtakım siyasi oluşumların mensuplarının’ yaptığını öne sürdü.

Tanal, şunları kaydetti:

*Bugün Muğla İkizköy halkının direnişine destek için gittiğimiz Akbelen Ormanı’nda tatsız bir hadise yaşadık. Şöyle ki: Yetkililerle, jandarmayla görüşerek, demokratik eylem hakkını kullandığı için gözaltına alınan doğa aktivistlerinin serbest bırakılmasını sağladık. Akabinde alanda vatandaşlarla sohbet ederken “Hak mücadelesi veriyorsunuz. Sizi askerlerle, polisle karşı karşıya getiren AKP iktidarıdır” şeklinde değerlendirmede bulundum.

*İktidarın, özel şirketin rantının korunması için günlerdir beklettiği güvenlik güçlerinin de gidişattan memnun olmadığını, onların da mağdur edildiğini anlattım. Bunun üzerine Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP heyetinin Akbelen’de bulunmasından rahatsızlık duyan birtakım siyasi oluşumların mensupları, ‘asker ve polis savunuculuğu yaptığım‘ yönünde bana sataşmada bulundu. Sosyal medyada “CHP Milletvekili Mahmut Tanal’dan, Akbelen’de kendisini eleştiren vatandaşa: Sizin gibi insanlar yüzünden iktidarı kaybettik. AKP’nin provokatörüsün” başlığıyla paylaşılan videonun perde arkası bundan ibarettir.

Tanal bu açıklamasının ardından bir paylaşım daha yaptı. Daha önce Akbelen'e desteğe gittiğini gösteren haberleri paylaştı. "Mahmut Tanal olarak bana reva görülen muameleyi kamuoyunun vicdanına havale ediyorum" dedi.

 

ALİ MAHİR BAŞARIR DA VATANDAŞA PARMAK SALLADI

Mahmut Tanal'ın ardından CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ın da bir protestocuya sert çıktığı görüldü. Ali Mahir Başarır'ın "Bağırma bana derken" vatandaşa parmak salladığı ortaya çıktı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin