Akbank Caz Festivali'nin 3 konseri açıklandı

Bu yıl 25. yaşını kutlayan Akbank Caz Festivali'nde hangi sanatçılar sahne alacak?

Google Haberlere Abone ol
Akbank Caz Festivali'nin 3 konseri açıklandı

Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali, bu yıl 25. yaşını kutluyor.



Geçmişten günümüze Cecil Taylor, Archie Shepp, McCoy Tyner, Pharoah Sanders, Jimmy Smith ve Enrico Rava gibi caz dünyasının saygın isimlerini Türkiye'deki izleyiyle ile buluşturan Festival, 21 Ekim – 1 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek.



25. Akbank Caz Festivali’nin bu seneki yıldız isimleri arasında yer alan Manu Katché, Bill Frisell, John Scofield & Joe Lovano’nun biletleri 25 Haziran 2015, Perşembe günü Biletix’de satışa sunuluyor.



Organizasyonu Pozitif Live tarafından gerçekleştirilen 25. Akbank Caz Festivali’nin yıldızlarından biri olan Manu Katché, 22 Ekim 2015, Perşembe günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahne alacak. Fildişi sahillerinden gelen aile köklerinin kendisine kazandırdığı ritim yeteneğini akademik eğitimiyle birleştiren Manu Katché, Afrika ritimleri ile klasik davulu birleştirerek yarattığı özgün tarzıyla dünyanın sayılı davulcuları arasında gösteriliyor. Sanatçıya konserinde Norveçli kadın kontrbasçı Ellen Andrea Wang eşlik edecek.



25. Akbank Caz Festivali’nin bir diğer konuğu ise Grammy ödüllü efsane gitarist Bill Frisell. Frisell, 23 Ekim 2015, Cuma günü Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde Festival tutkunlarına seslenecek.



20 yıl aradan sonra tekrar bir araya geldiklerinde caz dünyasında büyük heyecan yaratan John Scofield & Joe Lovano, bu kez 25. Akbank Caz Festivali için aynı sahneyi paylaşıyor. Virtüözlüğünün yanında çağdaş cazın en önemli bestecilerinden olan gitarist John Scofield ve Berklee Müzik Akademisi'nde kürsü başkanlığını yapan, Grammy ödüllü tenor saksafoncu Joe Lovano’ın 25. Akbank Caz Festivali kapsamında 25 Ekim 2015, Pazar günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda konser verecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin