Akaryakıt, tütün ve alkole büyük zam geliyor. Herkes asgari ücret zammını bekliyor ama 3 Ocak tarihine dikkat: En az yüzde 25 zam yolda

Milyonlarca vatandaş yılbaşında yapılacak asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yapılacak zammı bekliyor. Ancak 3 Ocak itibariyle akaryakıttan alkol ve tütüne kadar birçok ürüne zam gelecek. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, aralık ayında Yİ-ÜFE sıfır açıklansa bile akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerinin ÖTV tutarlarına büyük zam geleceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Akaryakıt, tütün ve alkole büyük zam geliyor. Herkes asgari ücret zammını bekliyor ama 3 Ocak tarihine dikkat: En az yüzde 25 zam yolda

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Vergi Uzmanı Ozan Bingöl önemli bir konuya dikkat çekti. 

Türkiye'de milyonlarca çalışan, asgari ücretli, emekli ve memur maaşlarına yapılacak zamları beklerken, Bingöl birçok ürünün ÖTV tutarlarına yapılacak artışa dikkat çekti. 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) dün açıkladığı verilerine göre, kasım itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 53,40, yurt içi üretici fiyatları yüzde 53,15 arttı.

EN İYİ TAHMİNE GÖRE YÜZDE 25

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında; aralık ayında Yİ-ÜFE sıfır dahi açıklansa akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerinin maktu ÖTV tutarlarına "en iyimser" tahmin ile yaklaşık yüzde 25 zam yapılacağını söyledi.

Bingöl, bir litre alkolde 845,96 TL olan ÖTV tutarının 3 Ocak tarihinde 1.057,45 TL'ye yükseleceğini söyledi. Vergi Uzmanı, "Bu artış da bu ürünlerin satış fiyatına zam olarak yansıyacaktır" dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin