Akaryakıt sektöründe büyük kriz! Akaryakıt sektörü temsilcileri taleplerini Ticaret Bakanlığı'na ve EPDK'ya iletti

Rusya-Ukrayna savaşı, dolar kurunun yükselmesi benzin, motorin ve LPG fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Fiyatların yükselmesi, akaryakıt istasyonlarını da vurdu. Kâr marjı düşen akaryakıt sektör temsilcileri Ankara'ya giderek taleplerini Ticaret Bakanlığı'na ve EPDK'ya iletti.

Google Haberlere Abone ol
Akaryakıt sektöründe büyük kriz! Akaryakıt sektörü temsilcileri taleplerini Ticaret Bakanlığı'na ve EPDK'ya iletti

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) akaryakıt ve enerji sektörü temsilcilerinin yer aldığı heyet, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Ticaret Bakanlığı'nı ziyaret ederek sektörün talep ve beklentilerini iletti.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Nakliye bedellerinin bayilerin toplam kâr marjının içerisinde yer alması dağıtım bölgelerine uzak olan bayilerimizi olumsuz etkiliyor” dedi.

“Ayrıca dağıtım bölgelerine yakın bazı yerlerin pompa satış fiyatları Bursa gibi uzak illere göre daha yüksek” diyen Burkay, “Pompa satış fiyatlarının da dağıtım bölgelerine uzaklık göz önünde bulundurularak belirlenmesi en önemli taleplerimiz arasındaydı” diye konuştu.

KAPANAN İŞLETMELER OLMUŞTU

Akaryakıta ardı ardına gelen zamlarla birlikte kâr marjı düşen akaryakıt sektör temsilcileri, ülke genelinde istasyonların birer birer kapanmaya başlayacağına yönelik endişelerine aylardır devam ediyor.

Sektör temsilcileri böyle bir durumda vatandaşın benzin ve mazot bulmakta sıkıntı yaşayacağı uyarısında da bulunmuştu.

Mart ayı başlarında, aylardır zarar ettiklerini ve dayanacak güçleri kalmadığı için işyerini kapatanlar da olmuş; Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Başkanı İmran Okumuş ise 4 bin istasyonun kapanma tehlikesi yaşadığını söylemişti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin