Akaryakıt fiyatlarında korkutan haber! Goldman Sachs petrol tahminin güncelledi

Akaryakıt fiyatlarına sürekli zam gelirken motorin fiyatı 40 lirayı geçti, benzin fiyatları da 39 liraya yaklaştı. Peki benzin ve motorin fiyatlarındaki artış sürecek mi? Goldman Sachs, petrol fiyatlarıyla ilgili korkutan tahminini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Akaryakıt fiyatlarında korkutan haber! Goldman Sachs petrol tahminin güncelledi

14 Mayıs seçimlerinden sonra hem dolar kurunun yüksekliği hem de ÖTV zamları sonucunda akaryakıt fiyatlarına çok büyük artışlar yapıldı. Motorin ve benzin fiyatları seçimlerden beri artmaya devam ediyor.

Brent petrol fiyatları 94 doların üzerinde seyrediyor. Son olarak motorin ve benzin litre fiyatına zam yapıldı ve rekor rakamlara ulaşıldı.

Peki akaryakıt fiyatları artmaya devam edecek mi? Bununla ilgili korkutan bir tahmin Goldman Sachs'dan geldi.

Petrol fiyatı tahminini yükseltti

Öte yandan Goldman Sachs, talep artışı ve OPEC+ arz kısıtlamalarının piyasayı sıkılaştırmasıyla 12 aylık Brent petrol tahminini 93 dolardan 100 dolara çıkardı.

Bugün açıklanacak Fed faiz kararı öncesinde petrol fiyatlarında düşüş etkili. ABD ham petrolü varil başına 90 doların altına gerilerken, Bren petrol düne göre yüzde 1 düşüşle 93 doların hemen üzerinde işlem görüyor.

Goldman Sachs petrol analizinde son dönemdeki rallinin önemli kısmının geride kaldığı görüşünde.

Petrol fiyatları OPEC+'nın başlıca üyeleri Suudi Arabistan ve Rusya'nın önemli arz kısıntıları sonrası 10 ayın en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin