Akaryakıt fiyatları güncellendi. Benzin, motorin ve LPG fiyatları belli oldu. İstanbul, Ankara, İzmir güncel akaryakıt fiyatları. 19 Ekim Güncel Akaryakıt Fiyatları

Motorin litre fiyatına 15 Ekim Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere 99 kuruşluk yeni bir zam daha yapılmıştı. Benzin fiyatları güncellendi. İşte, İstanbul, İzmir ve Ankara 19 Ekim 2022 güncel benzin ve motorin fiyatları.

Google Haberlere Abone ol
Akaryakıt fiyatları güncellendi. Benzin, motorin ve LPG fiyatları belli oldu. İstanbul, Ankara, İzmir güncel akaryakıt fiyatları. 19 Ekim Güncel Akaryakıt Fiyatları

Son dönemde brent petrol ve dolar kurundaki hareketlilik nedeniyle benzin ve motorin fiyatları, gündemde yer alıyor. OPEC'in petrol üretimini azaltma kararı sonrası uluslararası piyasalarda yükseliş yaşayan brent petrol, haftanın son iş gününü yüzde 3,11 düşüşle kapattı. Yaşanan düşüş ise beraberinde mazot, yani motorin ve benzin fiyatlarında indirim beklentisini beraberinde getirdi.

Fiyatlar, zayıf dolar ve ABD'nin ticari ham petrol stoklarındaki artış nedenleriyle dalgalı bir seyir izliyor.

ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değerini ölçen dolar endeksindeki düşüş petrolü diğer para birimlerini kullanan alıcılar için daha ucuz hale getirerek fiyatları destekliyor.

Petrol Üreticisi Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ülkelerin de dahil olduğu OPEC+ grubunun üretim kesintisi kararı da fiyatları desteklemeye devam ediyor.

Ancak, ABD'nin ticari ham petrol stoklarındaki artış dünyanın en büyük petrol tüketicilerinden ABD'de talebin düşük seyrettiği algısı yaratarak fiyatları baskılıyor.

ABD Enerji Enformasyon İdaresine (EIA) göre, ülkedeki ticari ham petrol stokları geçen hafta yaklaşık 9 milyon 900 bin varil artarak 439 milyon 100 bin varile yükseldi. Piyasa beklentisi stokların 7 milyon 54 bin varil artacağı yönündeydi.

Ticari ham petrol stoklarına dahil olmayan stratejik ham petrol stokları ise 7 milyon 700 bin varil azalışla 408 milyon 700 bin varile geriledi. Söz konusu dönemde ABD'nin benzin stokları da 2 milyon varil artışla 209 milyon 500 bin varil oldu.

 Küresel petrol fiyatları ve Dolar/TL'de yaşanan dalgalanmaların akaryakıt üzerindeki etkileri sürüyor. Akaryakıt fiyatları, vatandaşların gündeminden düşmüyor. Araç sahipleri, istasyon duraklarına gitmeden önce güncel benzin ve motorin fiyatları araştırması yapıyor. Peki, güncel benzin ve motorin fiyatları ne kadar? İşte, İstanbul, İzmir ve Ankara güncel benzin ve motorin fiyatları.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte güncel benzin ve motorin fiyatları merak ediliyor. Akaryakıt fiyatları, kamuoyunun gündeminde yer alıyor. Güncel benzin ve motorin fiyatları, kamuoyu tarafından araştırılıyor. Peki, güncel benzin ve motorin fiyatları ne kadar? İşte, 19 Ekim 2022 güncel benzin ve motorin fiyatları...

İSTANBUL
Anadolu Yakası benzin fiyatı: 20,63 TL

Anadolu Yakası motorin fiyatı: 27,43 TL

Avrupa Yakası benzin fiyatı: 20,62 TL

Avrupa Yakası motorin fiyatı: 27,43 TL

ANKARA
Benzin fiyatı: 20,77 TL

Motorin fiyatı: 27,55 TL

İZMİR
Benzin fiyatı: 20,76 TL

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin