AK Parti'nin 'Türkiye Yüzyılı' vizyon belgesi toplantısına bomba isimler davet edildi. Toplantıya davet edilmeyen Yarkadaş'tan flaş açıklama. Yarkadaş'ın sözlerine Fuat Uğur'dan destek

AK Parti ezber bozarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı "Türkiye Yüzyılı” programına muhalif gazetecileri davet etti. Davet eidlen isimler arasında Uğur Dündar, Soner Yalçın, Şaban Sevinç, Gürkan Hacır gibi isimler de yer aldı. AK Parti'nin programına davet edilmeyen tv100 yazarı Barış Yarkadaş'tan çarpıcı değerlendirmeler geldi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin 'Türkiye Yüzyılı' vizyon belgesi toplantısına bomba isimler davet edildi. Toplantıya davet edilmeyen Yarkadaş'tan flaş açıklama. Yarkadaş'ın sözlerine Fuat Uğur'dan destek

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, gazeteciler Hacı Yakışıklı, Şaban Sevinç ve Fuat Uğur; Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Ekim'de Ankara Arena'da düzenlenmesi planlanan toplantıda AK Parti'nin "Türkiye Yüzyılı" başlıklı vizyon belgesi açıklayacak. "Türkiye Yüzyılı" toplantısına birçok kesimden gazetecinin çağrılması programda masaya yatırıldı.

Yarkadaş programa davet edilmemesiyle ilgili, "Eski milletvekili olduğum için o yüzden davet etmediler. CHP milletvekilliği yapmamış olsaydım büyük ihtimal davet ederlerdi." ifadelerini kullandı.

tv100'ün Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, Yarkadaş'a, "Davet gelirse gider misin?" diye sordu. Yarkadaş ise şu cevabı verdi:

Davet gelse ben giderim. Cumhurbaşkanına uçağına çağırsalar gazeteci olarak giderim. Her soruyu da sorarım.

Geçmişte ben Sayın Erdoğan İBB Başkanı iken ben de Kent TV ve TV8'de çalışıyordum, kendisini takip ediyordum. Sayın Erdoğan hapse gireceğini benim verdiği belgeyle öğrendi Topkapı'da.

Ben muhalif gazetecilerin yıllar sonra davet edilmelerini de gayet olumlu ve doğru buluyorum. Türkiye'nin artık bunu yapması lazım.

Geçen programda ben Kılıçdaroğlu'nun ABD gezisine gazetecilerin seçlerek götürülmesini eleştirmiştim.

"TÜRKİYE BU ANLAYIŞTAN KURTULSUN"

AK Parti yetkililerine seslenen Yarkadaş, "Sınırlı tutmayın, akreditasyonu tamamen kaldırın. Türkiye artık bu akreditasyon anlayışından kurtulsun. Uğur Dündar'ın, Soner Yalçın'ın, İsmail Saymaz'ın, Özlem Gürses'in, Doğan Şentürk'ün, Deniz Zeyrek'in, Gürkan Hacır'ın, Şaban Sevinç'in, İsmaik Küçükkaya'nın, Fatih Portakal'ın, Nevşin Mengü'nün davet edilmesini gayet doğru ve olumlu buluyorum. 20 yıl gecikmiş bir adımdır." ifadelerini kullandı.

Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur da, Yarkadaş'ın açıklamalarına destek verdi.

İşte Taksim Meydanı'ndaki o anlar:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin