AK Parti'nin en çok korktuğu partiyi açıkladı: SMP

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da gündeme getirdiği sosyal medyaya yeni düzenleme getirilmesi ile ilgili tartışmalar sürerken, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de düzenlemeyle ilgili kulis bilgilerini yazdı ve Singapur modelinin gündemde olduğunu belirtti. Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş da bununla ilgili bir yazı yazarak AK Parti'nin en çok korktuğu partiyi açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin en çok korktuğu partiyi açıkladı: SMP

Korkusuz gazetesi yazaır Barış Yarkadaş'ın konuyla ilgili yazısı şöyle:

AKP iktidar olduğundan bu yana, onu en çok etkileyen mecra kuşkusuz ki; sosyal medya oldu. Özellikle 2007 yılından sonra yaygınlaşmaya başlayan sosyal medya mecraları, AKP iktidarının adeta korkulu rüyası haline geldi. Çünkü; sosyal medya kullanıcıları, AKP’nin tüm yalanları, çelişkileri, insan hakları ihlalleri, kadına yönelik ayrımcı yüzü ve sosyal yaşamı kısıtlayan tüm politikalarını bu mecralarda çürüttüler, mahkum ettiler.

SOSYAL MEDYA PARTİSİ!

Başta Twitter, Facebook, Instagram ve Tik-Tok olmak üzere, bu mecra adeta bir ‘Sosyal Medya Partisi’ (SMP) haline geldi. Üstelik de etkili bir muhalefet partisi…

AKP ve MHP iktidarı şimdi bu partiyi kapatma ya da etkisiz hale getirme planları yapıyor. Ancak bunu nasıl yapacaklarına bir türlü karar veremiyorlar. Önlerindeki tüm sansür seçeneklerini masaya yatırıyor, sansürü nasıl yapacaklarına ciddi ciddi kafa yoruyorlar. “Biz sansür yapacağız” diyemedikleri için de ‘’örtülü dil’’e başvuruyor ve yaptıkları çalışmanın adını “Sosyal Medya Düzenlemesi” koyuyorlar.

MODEL ÜZERİNE MODEL DENİYORLAR

Sosyal medyayı nasıl sansürleyeceklerine ilişkin yaptıkları toplantılarda, Fransa, İngiltere ve Almanya modellerini uzun bir süredir inceleyen AKP’yi, bu modellerin hiçbiri tatmin etmemiş! Hürriyet’ten Abdulkadir Selvi’nin aktardığına göre, AKP’nin sansürcü ekibi, sonunda ‘Singapur Modeli’nde karar kılmış.

 SON KARAR

“Neymiş bu Singapur Modeli?” diye merak edenler için hemen bakalım…

Selvi, “Singapur Modeli, Almanya, Fransa ve İngiltere örneğinden farklı olarak nefret suçuyla ilgili paylaşımları kaldırmayanlara 10 yıl hapis cezası getiriyor” diyor. Ancak zurnanın ‘zırt’ dediği yer şimdi aktaracağım bölüm:

“AKP’nin üzerinde çalıştığı Singapur Modeli’ne göre, ‘Sahte Haber Yasası adını taşıyan düzenlemede, sosyal medya içeriğinin güvenli olup olmadığına hükümet karar veriyor.”

Ne güzel değil mi?

Hükümet, beğenmediği içeriğe “sahte haber” diyecek ve o içerik silinecek!

Neyse ki; AKP hükümeti, Singapur Hükümeti kadar insafsız değil!

KURUL KARAR VERECEKMİŞ!

Sansür Yasası üzerinde çalışan ekip bu modeli Türkiye’ye uyarlarken, “Türkiye’de buna hükümet değil, bir kurul karar versin” görüşünde birleşmiş. Anlayacağınız; RTÜK benzeri bur kurul oluşturulacak ve bu kurul, mahkeme kararına bile gerek görmeden, hükümetin beğenmediği içeriği “Yalan Haber” diye sildirtecek.

SANSÜRE GEÇİT VERMEYİN!

AKP’li Mahir Ünal, Fahrettin Altun, Yılmaz Tunç, Hüseyin Yayman ve Mustafa Şen’den oluşan ekibin üzerinde çalıştığı son taslak hayata geçtiği takdirde, bu Sosyal Medya Partisi’nin tabutuna bir çivi daha çakmak demektir. Demokratik güçler buna izin vermemelidir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin