AK Partili vekilden canlı yayında Nevşin Mengü'ye eleştiri

Mehmet Metiner Nevşin Mengü'nün HDP'yle ilgili sözlerine sert çıktı.

Google Haberlere Abone ol
AK Partili vekilden canlı yayında Nevşin Mengü'ye eleştiri

CNN Türk spikeri Nevşin Mengü'nün dün 8 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili sosyal medyadan söylediği "Çözüm HDP'yi kriminalize etmek mi. HDP, yüksek seçim kurulu tarafından seçime girmesi onaylanmış, legal bir parti değil mi? Vatandaşın oyu ile meclise girmiş meşru bir parti değil mi? Hani herşey sandıktı? O zaman sandıktan çıkan oy meşru değil mi" sözlerini hükümet yetkilileri ve hükümete yakın medya sert sözlerle eleştirdi.



Sabah gazetesi Mengü'yü HDP'nin avukatlığını yapmakla suçlarken Star Medya Grup Başkanı Murat Sancak'a yapılan saldırıyla ilgili Kanal 24'e konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner de Mengü'yü şu sözlerle eleştirdi.



"Şırnak'ta, Siirt'te şehit olan askerimizden polisimizden değerli değiliz. Star Medya olarak-ben de o grubun bir mensubu olarak-mücadelemizden vazgeçmeyiz.Ben Figen Yüksekdağ'a sesleniyorum. Bu saldırı PKK'lı birine yapılmış olsaydı. Ya da Hürriyet grubundan birisine yapılmış olsaydı. Hemen demeç verirdi. Biz yine aynı tepki verirdik. Dün 8 sekiz askerimiz şehit ediliyor. Hemen çıkıyor HDP'yi kriminalize etmeyelim diyor.Sen HDP'nin sözcü müsün? Sen niye savunuyorsun? HDP'yi kriminalize eden kim? Figen Yüksekdağ çıkıyor, sırtımızı 'PKK'ya dayadık' diyor. Bunu söyleyen partiye güzelleme yapmak CNN Türk spikerine mi kaldı. Ben burdan Mengü'ye sesleniyorum. Bu saldırı kaçta oldu, saat kaç. Mengü nerde? "


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin