AK Partili Kurtulmuş’tan Kuran-ı Kerim yakılmasına tepki gelmeye devam ediyor. Kurtulmuş ‘Bu yangın bütün dünyayı sarar’ dedi

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İsveç’te Kuran-ı Kerim yakılmasına ilişkin konuştu. Kurtulmuş "Bu yangın bütün dünyayı sarar. Türkiye hiçbir şekilde terör örgütleriyle irtibatlı olan bu ülkelerin NATO'ya girmesine izin vermeyecek" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
AK Partili Kurtulmuş’tan Kuran-ı Kerim yakılmasına tepki gelmeye devam ediyor. Kurtulmuş ‘Bu yangın bütün dünyayı sarar’ dedi

Aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın İsveç'in başkenti Stokholm'de Kuran-ı Kerim yakmasına AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş  İstanbul'da tepki gösterdi. 

Kurtulmuş, "İsveç’te ortaya konulanlar fevkalade hazindir. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir dinin kutsalına hakaret etmek, demokratik ifade özgürlüğü kapsamında değildir ve olmamalıdır. Kuran-ı Kerim’in yakılması, bu yangın bütün Avrupa’yı tutar, bu yangın bütün dünyayı sarar. Onun için akıllarını başlarına almalarını tavsiye ediyoruz." dedi. 

'Siyasi motivasyon' vurgusu

Kurtulmuş, eylemin 8 milyar insanın gözü önünde gerçekleştiğini söyledi.

Kurtulmuş "İslam düşmanları, Türkiye karşıtları biliyorlar ki, Türkiye öyle bir noktaya geldi, 2 milyarlık İslam aleminin öncüsüdür ve dünyadaki milyarlarca mazlum milletlerin sözcüsü, öncüsü olan bir ülke konumunda. Bu gösterilerin arkasında esas siyasi motivasyonun bu olduğu aşikardır." diye konuştu.  

'Türkiye izin vermeyecek'

Kurtulmuş, "Kusura bakmayın, Türkiye sözünün eri olan bir ülkedir. Türkiye boş laf söylemez, blöf yapmaz. Söylediğimiz sözler asla siyaseten zemin kazanmak için yapılan sözler değil. Türkiye hiçbir şekilde terör örgütleriyle irtibatlı olan bu ülkelerin NATO'ya girmesine izin vermeyecek. Müsaade etmeyecek, bunun önünü açmayacaktır" dedi.  

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin