AK Partili Kurtulmuş 'Dolar 30 lirayı görecek' söylentilerine tepki gösterdi: Tamamıyla bir spekülasyon

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş İstanbul'da medya temsilcileriyle bir araya geldi. Doların seçim sonrası 30 lirayı göreceği yönündeki açıklamaları eleştiren Kurtulmuş, "Bunun tamamıyla bir spekülasyon olduğunu ayan beyan, açık seçik ifade ediyorum." dedi.

Google Haberlere Abone ol
AK Partili Kurtulmuş 'Dolar 30 lirayı görecek' söylentilerine tepki gösterdi: Tamamıyla bir spekülasyon

Kurtulmuş, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda bir araya geldiği basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bazı seçim anketlerinin partiler arası farkın çok açık olmadığını gösterdiği belirtilerek, bu durumun da seçim sonrası siyasi dönemde sisteme yönelik bir tartışmayı açıp açmayacağına yönelik soru üzerine Kurtulmuş, bütün kamuoyu anketlerinde AK Parti'nin açık ara birinci parti olduğunu söyledi. 

Ekonomik mesajlar

AK Parti'nin bir ekonomik yönelim ve istikamet içerisinde olduğunu, bu istikamette önemli sonuçlar alındığını ancak ekonomide enflasyon ve hayat pahalılığı başta olmak üzere birtakım problemler de bulunduğunu aktaran Kurtulmuş, seçimden sonra da ekonomi programının öncelikli maddesinin enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadele olacağını vurguladı.

Kurtulmuş, bunun için kısa ve orta vadede alınacak tedbirlere işaret ederek, "Ekonomi politikalarının günlük seyri içerisinde günün şartları neyi gerektiriyorsa, uygulama hangi noktaları zaruri kılıyorsa milli ekonomimizi artırma politikalarımızdan vazgeçmeden yolumuza devam edeceğiz. 14 Mayıs'tan sonra Türkiye ekonomisinin de Türkiye'nin genel olarak da bir şahlanış dönemine gireceğine inanıyorum." diye konuştu.

Spekülasyon açıklaması

"Seçimden sonra doların 30 lira olacağına" yönelik iddialar sorulan Kurtulmuş, bu zihniyet ve tavır içerisinde olanları kınadığını ifade etti.

Kurtulmuş, şunları söyledi:

Bunun tamamıyla bir spekülasyon olduğunu ayan beyan, açık seçik ifade ediyorum. Hiçbir ekonomik rasyonaliteyle ifade edilemeyeceğini, gerçek dışı olduğunu, böyle olmasını dileyenlerin oluşturduğu bir algıdan ibaret olduğunu açıkça ifade ediyorum.

Türkiye'de ekonomi kendi normal seyri içerisinde gidiyor ve bu tür spekülasyonlarla inşallah karşı karşıya kalmayacaktır. Kamu yönetimi bütün kurum ve kuruluşlarıyla olası risklere karşı hazırdır, tedbirlerini almaya muktedirdir.

'Bunların hepsi takip ediliyor'

Dolar alış-satış arasındaki farkın sorulması üzerine Kurtulmuş, "Bunların hepsi takip ediliyor. Özellikle Merkez Bankası, kamu bankalarımız takip ediyor. İşte tam da bu algının vermesi beklenen olumsuz sonuçlar bunlar. Seçim dönemindeki bu mücadeleyi fırsat bilenler böyle birtakım algılar oluşturmaya çalışıyorlar. Bunlara asla itibar edilmemesi gerekiyor." dedi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin