AK Partili isim canlı yayında yeni asgari ücretle ilgili rakam verdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz'den flaş açıklama

DİSK son olarak yeni asgari ücretin 13 bin 200 lira olmasını istedi, milyonlarca asgari ücretli çalışan heyecanlandı. Yeni asgari ücretle ilgili son rakam da canlı yayında AK Partili Vedat Demiröz'den geldi. Demiröz, canlı yayında asgari ücretle ilgili rakam verdi.

Google Haberlere Abone ol
AK Partili isim canlı yayında yeni asgari ücretle ilgili rakam verdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz'den flaş açıklama

2023 yılına sayılı günler kalırken hem işçinin hem de işverenin asgari ücret merakı da pekişti.

Resmi rakamlarla dahi yüzde 90 seviyesine yaklaşan enflasyon sonrası zam beklentisi artarken, işverenin gelecek zammı karşılayıp karşılayamayacağı tartışması ise sürüyor.

Durum böyleyken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Beyaz TV ekranlarında yayınlanan bir programa katılarak, asgari ücret hakkında kritik açıklamalarda bulundu.

Akılda Kalsın programına konuk olan Demiröz konuşmasında "Biz dar gelirlileri devamlı güçlendiriyoruz. İşte yeni asgari ücretle, memurların zammıyla, yaptığımız sosyal desteklerle… Elektrik olsun, doğal gazda olsun; sübvanse yaptığımız kısımlarla birlikte dar gelirli grupları zaten kollayacağız. Bunların gelirlerini belli bir düzey artırdığımız zaman bu tür şeyler de ister istemez dengelenecek" yorumu yaptı.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Demiröz, "Asgari ücret, devleti ilgilendirmeyen, özel sektörü ilgilendiren ve taban bir ücret olarak açıklanan ki her ülkede buna yakın şeyler var… Bizde tabii bu asgari ücreti bu yıl içerisinde 2 defa artırmamıza rağmen hem ocakta hem temmuz ayında, inşallah yılbaşında da bütün işçi kesimimizi ve işverenleri memnun edecek bir rakam olarak açıklanacak. Görüşmeler başladı. Hem işçi kesiminden, hem işveren kesiminden hem de devletten, yürütmeden arkadaşlarla bu iş sürdürülüyor. Aralık ayının ortalarına doğru şekillenecek, son açıklamayı Cumhurbaşkanımız yapacak"  ifadelerini kullandı.

ÖNCEDEN DE RAKAM VERMİŞTİ

Daha önce verdiği rakam dair de konuşan Demiröz, "Ben eylülün başında bir açıklama yaptım ama o gün şöyleydi; o günkü şartlara göre enflasyonun hedefleri de belirlenmişti. Hesaplama çok zor değil bunu, yani hesaplamaya göre bir rakam söyledim. Ve bugün de bütün konuşmalarda aşağı yukarı o rakam civarında konuşuluyor. Ben şuna inanıyorum; insanımızın bütün derdini bilen, onların derdiyle dertlenen Cumhurbaşkanımız son sözünü söyleyecek ve her iki tarafı da memnun edecek, işçi kesimini bilhassa memnun edecek, işverene de sağlayacağı bazı desteklerle ki mesela vergi dışı bırakıyoruz…

 

“EYLÜL AYINDA ‘7500 TL VE ÜSTÜ OLABİLİR’ DEDİNİZ”

Melissa Bağcı ise “Hemen söyleyelim, belki bilmeyen izleyicilerimiz vardır. Siz eylül ayında 7500 TL, belki onun da üstünde bir rakam olabilir dediniz. Önemli bir rakamdı. Hatta çok konuşuldu. Ben akılda kalsın diye her gelen konuğuma söyledim. Dedim ki; Sayın Demiroz dedi ki ‘7500 TL ve üstü olabilir’ Siz ne düşünüyorsunuz… Hala aynı kanıda mısınız? 7500 ve 7500 üzeri mi diyorsunuz? Ya da böyle bir değişiklik oldu mu? Neler oldu eylülden bu yana?” ifadelerini kullandı.

"O CİVARDA OLMASINI BEKLİYORUM"

Buna yanıt olarak Demiröz "O günkü dediğimizin arkasındayız. Aynı şeyler, o civarda olmasını bekliyorum. Dediğim gibi; garip guraba dostu, sadece Türkiye’de değil tüm gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin dostu Cumhurbaşkanımız gereğini yapacak, gerekli müjdeyi verecek" değerlendirmesi yaptı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin