AK Partili Çelik'ten Disney Plus'a tepki geldi: Atatürk dizisini yayınlamadan yayından kaldırması utanç verici

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Amerika merkezli bir dizi/film platformunun Ermeni lobisinin baskısına boyun eğerek 'Atatürk' dizisini yayınlamadan yayından kaldırması utanç vericidir." ifadesini kullandı. Şirketin bu kararı sosyal medyada da büyük tepki topladı.

Google Haberlere Abone ol
AK Partili Çelik'ten Disney Plus'a tepki geldi: Atatürk dizisini yayınlamadan yayından kaldırması utanç verici

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Amerika merkezli bir dizi/film platformunun Ermeni lobisinin baskısına boyun eğerek 'Atatürk' dizisini yayınlamadan yayından kaldırması utanç vericidir.

Söz konusu platformun bu tutumu, Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerine ve milletimize saygısızlıktır.

Daha önce çeşitli vesilelerle ifade ettiğimiz gibi ABD'deki bu sözde soykırım şebekesi, tarihi olayları yalan siyasetine alet etmektedir. Bu lobinin yegane amacı, defalarca görüldüğü üzere Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine de mani olmaktır. Bu şebekelerin faaliyetleri, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti karşısında hiç hükmündedir. Bu şebekelere boyun eğenler utansın."

İYİ Parti Medya İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da şu ifadelere yer verdi:

Daha önce gelen haklı tepkiler üzerine yayınlanacağını duyurdukları “Atatürk” dizisini bu kez Ermeni lobisinin baskı ve yönlendirmesiyle yayından kaldırma kararı aldığı belirtilen dizi/film platformu Disney Plus’ı uyarmak istiyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk demek Türk Milleti demektir. Türkiye düşmanlarının yalan kampanyasına alet olunmamasını diliyoruz. Böyle bir karar alındığı takdirde söz konusu platforma üye olan tüm vatandaşlarımızı üyeliklerini sonlandırmaya çağırıyoruz.

Ne olmuştu?

Aras Bulut İynemli’nin başrolünü üstlendiği Atatürk dizisinin Disney Plus platformunda yayınlanmayacağı ortaya çıktı. Yerli içeriklerini kaldırma kararı alan Disney Plus, daha önce yayınlayacağını duyurduğu Atatürk dizisini de iptal etmişti.

Kaynak: A.A
Etiketler disney atatürk çelik
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin