AK Parti'den ve milletvekilliğinden istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba, İYİ Parti'ye geçiyor. Çarşamba İYİ Parti mevlis toplantısında Meral Akşener, Fakıbaba'ya rozetini takacak

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, partisinden ve vekillikten istifa etti. İlk açıklamayı Halk TV'den İpek Özbey'e yapan Fakıbaba, "Çok mutluyum, rahatladım. Artık özgürüm. Dokunulmazlığım yok. Her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum" dedi. Fakıbaba, İYİ Parti'ye geçecek ve çarşamba günü gerçekleşecek grup toplantısında rozet takacak.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den ve milletvekilliğinden istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba, İYİ Parti'ye geçiyor. Çarşamba İYİ Parti mevlis toplantısında Meral Akşener, Fakıbaba'ya rozetini takacak

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili, eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, partisinden ve milletvekilliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Fakıbaba, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "2023'te üyesi olduğum AK Parti'de değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum"ifadelerini kullandı.

Fakıbaba, şöyle devam etti:

"Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum.

AK Parti üyeliğimden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur."

Fakıbaba'dan istifa sonrası ilk açıklama

Fakıbaba, Halk TV Programlar Koordinatörü İpek Özbey'e konuştu. Fakıbaba, "Çok mutluyum, rahatladım. Artık özgürüm. Dokunulmazlığım yok. Her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum" dedi.

Özbey, İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah'ta Fakıbaba ile görüşmesini aktardı:

'Ben çok mutluyum. Yaptığım açıklamanın arkasındayım' dedi. Gerçekten sesi çok iyi geliyordu. 'Ben artık özgürüm, milletvekili de değilim AK Partili de değilim. Bundan sonrada her şeyin çok çok iyi olacağını düşünüyorum' dedi. Siyasi hayatını bitirecek bir sinyal almadım ben konuşmadan. Sayın Fakıbaba'dan söz aldık. İlk canlı yayına bizim kanalımızda çıkacak. Fakıbaba'nın sesi çok iyi geliyordu.

Halk TV Ankara Temsilcisi Özlem Akarsu Çelik, Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'nde Fakıbaba'nın çarşamba günü gerçekleşecek olan İYİ Parti'nin grup toplantısında Genel Başkan Meral Akşener tarafından parti rozeti takılarak, İYİ Parti'ye katılacağını aktardı.

Çelik, Fakıbaba'nın ardından başka isimlerinde İYİ Parti'ye katılacağını ifade etti. İYİ Parti kurmaylarının isim vermediğini belirten Çelik, 'Aktif bir milletvekili mi?'sorusuna 'Hayır' yanıtını almadığını söyledi.

Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir?

Ahmet Eşref Fakıbaba 16 Aralık 1951'de Şanlıurfa Birecik'te doğdu. Fakıbaba, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Taksim İlk Yardım Hastanesi Genel Cerrahi kliniğinde ihtisas yapan Fakıbaba, Amerika'da Texas Eyaleti Arlington Hastanesinde gözlemci olarak bulundu. Iğdır ve Birecik devlet hastanelerinde ve Şanlıurfa SSK Hastanesi'nde Başhekimlik yaptı.

1997'de Star TV'de yayınlanan ve başrollerinde İbrahim Tatlıses, Aydemir Akbaş, Atilla Pakdemir ve Gülben Erben'in yer aldığı "Fırat" adlı dizide rol aldı.

Saadet Partisi‘ne katıldı ancak Numan Kurtulmuş‘un partiden ayrılış nedenini göstererek istifa etti.

28 Mart 2004 tarihindeki seçimlerde AK Parti‘den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve kazandı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ise bağımsız aday oldu ve yine kazandı.

7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 tarihlerinde milletvekili genel seçimlerinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili seçildi. 19 Temmuz 2017 tarihinde yapılan kabine değişikliği ile dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görevlendirildi.

2018'deki milletvekilliği seçimlerinde AK Parti'den Şanlıurfa Milletvekili seçildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin