AK Parti'den İYİ Parti'ye 'siyasi markaj' hazırlığı

İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın, Tahir Gümren isimli bir yurttaşa küfretmesiyle başlayan tartışmada AK Parti, “İYİ Parti üzerine siyasi markaja” hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den İYİ Parti'ye 'siyasi markaj' hazırlığı

Lütfü Türkkan’ın “milletvekilliğinin düşürülmesi” ile ilgili süreç hukuki olarak zaman alıyor. Bu nedenle AK Parti, Türkkan’ı “kamuoyunun gündeminde tutacak.” AK Parti, “Türkkan’ın istifa etmesi için her türlü siyasi baskıyı kullanacakken” İYİ Parti’den de AK Parti’ye “aynı tonda” tepki gelecek. TBMM Genel Kurulu’nda dün bu durumun örneği yaşandı.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Emin Akbaşoğlu, Türkkan’ın “şehit yakınına küfrettiğini” gündeme getirince İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, “Keşke yaşanmasaydı. Böyle bir elim olaya vesile olduğu için grup başkanvekilim, Türk milletinden özür dileyerek görevinden istifa etti. BMilletvekili olarak üzülmeniz gerekirken ‘İstifade edecek bir argüman bulduk’ diye sevinenlerin TBMM’de olmasından üzüntü duyuyorum” tepkisini gösterdi. Dervişoğlu, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şehitler için kullandığı “kelle” ifadesini gündeme getirdi. Bu ifadenin ardından 20 şehit annesinin Erdoğan’ı mahkemeye verdiğini ve bu sözlerinden ötürü Erdoğan’ın “üç kuruş tazminat ödemeye mahkûm olduğunu” söyleyen Dervişoğlu, Erdoğan’ın “Askerlik yan gelip yatma yeri değildir” şeklindeki sözlerini de anımsattı.

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın bir polis memuruna “şerefsiz” dediğini de dile getiren Dervişoğlu, “Biz onu suiistimal ettik mi? Bu yaptıklarınızın size bumerang olarak geri döneceğini kabullenin. Ben, Enver Paşa’nın emrinde dövüşmeye giderken şehit olmuş bir ailenin torunuyum. Siz bunları dile getirerek şehit yakınlarına hakaret ettiğinizin farkında bile değilsiniz” çıkışında bulundu. Dervişoğlu, “Ülkeyi TBMM üzerinden savaş alanına çevirmek istiyorsunuz. Üç beş oy diye Türkiye’nin değerleriyle oynuyorsunuz. Teröristleri devletin televizyonuna çıkıp konuşturanlar bize şehitlerimiz üzerinden ahkâm kesemez. Şehit annesi Pakize anayı yargılayanlar hiç ahkâm kesemez” dedi. 

ŞEHİT OLMAK İSTİYORUM

Bunun üzerine söz alan AK Partili Akbaşoğlu, “Türkkan eğer birinci gün ‘Şehit yakınından, bacısından özür dilerim. Kendime sahip olamadım deseydi. Ancak o, genel başkanınızdan özür diledi. Ben de şehit yakınıyım. Kendim de şehit olmak istiyorum” ifadelerini kullandı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da “Siyasetçinin başına yol kazası gelir. Sayın Erdoğan şehite ‘kelle’ dedi. Milletten özür diledi mi?

‘Tayyip Bey’e yakışmadı’ diyen biriniz oldu mu? AK Partili milletvekili, kahraman polisimize hakaret etti. Kınadınız mı? ‘Soysuz’, ‘rezil’, ‘çakal’, ‘ölü sevici’, ‘terbiyesiz herif’ kelimelerini kamuya açık alanlarda söyleyen Sayın Erdoğan’ın bir üslup sorunu vardır” değerlendirmesinde bulundu. Altay “bir yol kazası yaşamış ve görevinden istifa etmiş bir milletvekiline bu derece yüklenilmesini doğru bulmadığını” kaydetti. AK Partililerin tepki göstermesi üzerine de CHP, İYİ Parti ve AK Partili milletvekilleri arasında “Türkkan tartışması” yaşandı. TBMM Grup Başkanvekili Haydar Akar, tartışma üzerine genel kurula ara verdi.

İYİ PARTİ GENEL İDARE KURULU TOPLANDI

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK), genel başkan Meral Akşener başkanlığında toplandı. Toplantıda bazı GİK üyeleri, “tartışmanın büyümemesi için Türkkan’ın disipline sevkini” istedi. Ancak Akşener, “parti tüzüğünü” gerekçe göstererek “disiplin sürecinin işletilmeyeceğini, söz konusu olay sonrasında Türkkan’ın özür dilediğini” aktardı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin