AK Parti'den asgari ücretlilere kötü haber. Asgari ücrette kritik saatler... Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'dan, 'Teklifimiz 9 bin' çıkışı. İşte 2023 asgari ücretli maaşı. Milyonlarca çalışan asgari ücret zammına kilitlendi

Milyonlarca çalışan asgari ücrete gelecek zamma kilitlendi. Bugün Asgari Ücret Toplantısı'nın 3'üncüsü gerçekleşti. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay tekliflerinin 9 bin lira olduğunu söyledi. Meclis'te ise emekliler gibi asgari ücretlilerin maaşlarına haciz gelmemesi teklifi getirildi. Teklif AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den asgari ücretlilere kötü haber. Asgari ücrette kritik saatler... Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'dan, 'Teklifimiz 9 bin' çıkışı. İşte 2023 asgari ücretli maaşı. Milyonlarca çalışan asgari ücret zammına kilitlendi

Milyonlarca çalışan asgari ücret için belirlenecek rakamı büyük bir merakla beklerken 3. toplantıdan da sonuç çıkmadı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, toplantı sonrası ''9 bin liradan aşağıya masada oturmayız'' derken; patronların teklifinin 8 bin 750 lira olduğu öğrenildi.

TOPLANTININ AYRINTILARINI AÇIKLADI

Yaşanan gelişmelerin ardından Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, Habertürk canlı yayınına katılarak toplantıda yaşananları aktardı.

Bakanlığın ve patronların 'elini göstermediğini' söyleyen Kavrak, ''Sayın Başkanla telefon görüşmesi yaptık, TİSK'in Başkanı sayın Bakan'ın yanındaydı, bizi de davet etti. Israrla sormamıza rağmen ne bakanlık ne işverenler elini göstermedi. Toplantı yeterince uzadı. Oradan ayrıldık ve Bakanlıkta söylediğimiz 9 bin lira teklifini sayın Başkan basına açıkladı'' ifadelerini kullandı.

''9 BİN LİRANIN ALTINA DÜŞME ŞANSIMIZ YOK''

Kavlak ayrıca çağrıldıkları takdirde masaya oturabileceklerini belirterek; ''Önemli olan paranın alım gücünün korunmasını söylemiştik. Bu çerçevede sayın Bakanımız ya da işveren temsilcilerimiz bizim teklifimizin karşısında herhangi teklifte bulunmuş olsaydı oradan ayrılmazdık. Artık son noktaydı bizim için. Bize tekrar davet gelirse, toplantıya katılırsak masanın üzerinde 9 bin lira var. Bunun altına düşüleceğini sanmıyorum. Bakanlık ve işveren tarafı kabul ederse her zaman hazırız. Mutabakatla imzalarız, 9 binin altına maalesef düşme şansımız yok'' diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, komisyonda olan İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin TBMM Genel Kurulu’nda doğrudan görüşülmesini önerdi. Asgari ücretle çalışanların maaşlarına haciz gelmesini engelleyecek olan kanun teklifinin doğrudan görüşülmesi önerisi, AK Parti ve MHP’li milletvekillerin oylarıyla reddedildi.

Yasal olarak emekli maaşlarına haci konulamıyor. Yasa çıksaydı emekliler gibi asgari ücretle çalışanların da maaşlarına haciz işlemi uygulanamayacaktı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin