AK Parti'den asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan hem asgari ücret, hem memur, hem de memur emeklisini ilgilendiren açıklama geldi

Asgari ücret ile ilgili son toplantı henüz yapılmadı. Gözler, şimdiye kadar 3 kez toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 4. toplantısında. Bu toplantıda rakamlar ortaya çıkacak ve böylece 2022 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı da belli olacak. İşte asgari ücret ile ilgili AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan bir son dakika açıklaması geldi: Sadece asgari ücret değil memurların ve onların emeklileri ile ilgili de ilave baskıları kaldıracak ayarlamaları yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan hem asgari ücret, hem memur, hem de memur emeklisini ilgilendiren açıklama geldi

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk canlı yayınında Dicle Canova'nın gündeme dair sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş asgari ücretle ilgili ise, "Vatandaşın alım gücünün takviye edilmesi bakımından Türkiye’de ciddi bir asgari ücret artışı yapılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş asgari ücret ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Türkiye’de ekonomi hayatıyla ilgili ciddi şekilde işleyen mekanizma asgari ücret tespit komisyonudur. Bunun bir an önce açıklanması beklentiler için önemlidir. Çalışma Bakanlığı’mız saha araştırmalarını yaptı. İşçi ve işveren sendikalarının beklentileri masaya geldi. Biz en başından beri söylüyoruz herkesi tatmin edecek hakkaniyetli bir asgari ücret olacaktır. Vatandaşın alım gücünün takviye edilmesi bakımından Türkiye’de ciddi bir asgari ücret artışı yapılması gerekiyor.

Beklentiler bütçenin imkanları ve ülkenin ihtiyaçları çerçevesinde belirlenecek. İnşallah herkesin tatmin olduğu bir asgari ücret olur. Müzakereler devam ediyor. Masaya gelen tüm teklifler hükümetin nasıl pozisyon alacağına ilişkin bakanlığı perspektifleri tartışılır ve hükümet tarafından ilan edilir.

 

KILIÇDAROĞLU'NUN ASGARİ ÜCRET TEKLİFİ

Benim de gönlümde dolar bazında asgari ücret verilmesidir. Bu anlamda işçi sendikaları da orada olduğu için o talepleri de karşılayacak makul bir asgari ücret ortaya çıkacaktır.  Döviz üzerinden güncelleme yapmak eldeki bütçe imkanları bakımından sağlıklı bir yol değildir.

Hükümet sadece asgari ücret değil memurların ve onların emeklileri ile ilgili de ilave baskıları kaldıracak ayarlamaları yapacaktır.

Bunlar vergi olarak dönmeyecektir. Her sene asgari ücret konuşulur bu sene neden daha fazla ilgi ortaya çıktı. Döviz kurlarındaki oynaklık dolayısıyla mallar olağanüstü pahalılaştı. Bu yeni durum karşısında korunması ve alım gücünün belli seviyede tutulması için gayret sarf ediliyor. Geçen seneki dönemleri kıyasla çok daha önemli bir hale geldi. Temel perspektifimiz vatandaşımızı enflasyona ezdirmemektir.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin