AK Parti'den 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesine tepki. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sert sözler: Çocukların istismar edilmesi asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi 6 yaşındayken evlendirmesinin ortaya çıkması büyük infial yarattı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ''Çocukların istismarını lanetliyoruz. Çocukların istismar edilmesi asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur'' dedi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesine tepki. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sert sözler: Çocukların istismar edilmesi asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin, babasının kendisini 2002'de altı yaşındayken imam nikahıyla tarikat mensubuyla ‘evlendirdiğini' ve çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını belirterek şikâyetçi olmasıyla ortaya çıkan rezalette Türkiye ayağa kalktı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik cinsel istismar skandalıyla ilgili açıklamada bulundu. Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Basın yayın organlarında bir çocuğun 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı yönündeki haberleri çok yakından takip ediyoruz. Çocukların istismarını lanetliyoruz. Çocukların istismar edilmesi asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur" dedi.

"Mağdurun yanında olacağız ve her türlü desteği vereceğiz" diyen Çelik, "Mağdur her kimse yanındayız; suçlu her kimse karşısındayız. Devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararının gözetileceğine eminiz. Hukuki süreci en yakın şekilde takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Çelik, şunları söyledi:

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız da konuyla ilgili açıklama yapmış, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya müdahil olmuştur..."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin