AK Parti'de yerel seçim hazırlık süreci başladı. Her şehir için ayrı beyanname hazırlanması planlanıyor. CHP'li belediyelerin karneleri çıkartılacak

AK Parti'de 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçim için hazırlıklar başladı. Seçim Strateji Komisyonu çalışmalarını sürdürüyor. Her şehrin özelliklerini ve kimliğini öne çıkartacak belediye başkan aday adaylarının belirlenmesi için kriterler hazırlandı. Her şehir için o ilin özellikleri ve ihtiyaçları doğrultusunda ayrı beyanname hazırlanması planlanırken İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere CHP'li belediyelerin karneleri çıkartılacak.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'de yerel seçim hazırlık süreci başladı. Her şehir için ayrı beyanname hazırlanması planlanıyor. CHP'li belediyelerin karneleri çıkartılacak

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimleri için geri sayım sürüyor. 

Seçim Strateji Komisyonu yerel seçimlere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti cephesinde hedef; daha önce kaybedilen belediyeleri geri almak. 

ntv'de yer alan habere göre, AK Parti'nin stratejisini "şehir beyannamesi" üzerine kurması bekleniyor. Buna göre yerel seçimlerde tek bir seçim beyannamesi yerine her il için ayrı seçim beyannamesi hazırlanacak. 

Her şehir için öncelikler belirlenmesi beklenirken önceliğin büyükşehirlerde olduğu ifade ediliyor. Mahallelerde yapılması planlanan çalışların da beyannameye girmesi bekleniyor.

AK Parti, her şehrin özelliklerini ve kimliğini öne çıkartacak ve bu profile uygun aday çalışması yapılacak. Yani popüler, tanınan isim arayışı yerine şehrin dokusuna uygun, oy alabilecek adaylar ile devam edilecek. 

CHP'li büyükşehir belediyelerinin karnesi çıkarılacak 

Bu süreçte İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere CHP'li belediyelerin karneleri çıkartılacak. 

Seçim vaatlerinden neleri yaptıkları, gerçekleşme oranları halka anlatılacak. Beyannamede çözüm önerileri sıralanacak. 

Başvurular Kasım ayının ilk haftası alınacak 

AK Parti'de olağanüstü kongre ve yerel seçim süreci de netleşmeye başladı. 

Büyük kongresini Ekim ayının ilk haftasında yapması beklenen Ak Parti'de belediye başkan adaylıkları için başvurularsa Kasım ayının ilk haftası alınacak.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin