AK Parti'de Osman Gökçek sürprizi. Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek Ankara'dan milletvekili oluyor. Osman Gökçek kimdir?

Türkiye adım adım 14 Mayıs seçimlerine giderken AK Parti'nin 600 kişilik milletvekili aday listesi ve hangi bakanların nereden aday olacağı merakla bekleniyor. AK Parti'nin milletvekili aday listesi ve bazı bakanların adaylıkları kulislere sızdı. Ankara eski büyükşehir belediye başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek, AK Parti'den milletvekili adayı olarak gösterileceği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel AK Parti'de Osman Gökçek sürprizi. Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek Ankara'dan milletvekili oluyor. Osman Gökçek kimdir?

Türkiye 14 Mayıs'ta sandık başına gidecek. Seçimler öncesi kritik Ankara kulislerinde kritik saatler ve mesailer yaşanıyor. Milletvekili aday listeleri üzerinden son çalışmalar yapılıyor. 9 Nisan Pazar günü milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilmesi gerekiyor. Cumhur İttifakı'nda yer alan MHP ve BBP kendi isimleri ile seçimlere gidecekken AK Parti HÜDA-PAR ve DSP ile aday listelerinde işbirliği yapacak.

Kritik seçim öncesi AK Parti'nin milletvekili adayları büyük bir merakla beklenirken MedyaTava AK Parti'nin milletvekili aday listesindeki bazı isimleri güvenilir kaynaklardan öğrendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu gece milletvekili listelerine son şeklini vermesi bekleniyor.

Binali Yıldırım Diyarbakır'dan

İddialara göre Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Çalışma Bakanı Vedat Bilgin Ankara'dan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar memleketi Kayseri'den, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul ya da Samsun'dan, Bekir Bozdağ Şanlıurfa'dan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer İzmirden milletvekili olacak.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'dan aday gösterileceği öne sürüldü.

Listede Osman Gökçek ve Şebnem Bursalı sürprizi

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in Ankara ve gazeteci Şebnem Bursalı'nın İzmir listelerinden yer bulacağı iddia edildi.

Osman Gökçek kimdir?

Osman Gökçek, 12 Ekim 1983'te Ankara'da dünyaya gelmiştir. İlkokulu Hamdullah Suphi İlkokulu'nda tamamlamasının ardından ortaokulda TED Ankara Koleji'ne yazılmıştır. Liseyi ise Samanyolu Koleji'nde tamamlamıştır. Üniversitede lisans eğitimini Başkent Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü'nde tamamlamıştır.

9 Mart 2003'te, 2002 yılında kurulmuş olan Keçiören Gençlik Derneği'nin başkanı olmuştur. 2006 yılında ise Çankaya Gönüllüleri Derneği Başkanı olarak görev yapmıştır. “Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu” ve “Çankaya Gönüllüleri Dernek Başkanı” görevlerini sürdürmektedir. 15 gençlik derneğinin Başkent Gençlik Federasyonu altında toplanmasını sağlamıştır. Kanal 6'da 12 hafta süresince “Var mı Gençlik Gibisi?” programına yapımcılık yapmıştır. 2010 yılında başladığı Beyaz TV Genel Yayın Koordinatörlüğü görevini sürdürmektedir.

 

Kaynak: Medyatava Özel
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin