AK Parti'de belediye başkanlığı aday adaylığı başvuru süreci bugün sona erecek

AK Parti’de belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusu bugün saat 19.00'da sona eriyor. Başvuruların tamamlanmasının ardından 26 Kasım’da temayül yoklaması yapılacak. Teşkilatlar illerde en doğru adayı belirlemek için çalışacak. Geçmiş seçimlerin sonuçları ve anketler de aday belirleme sürecinde yol gösterici olacak.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'de belediye başkanlığı aday adaylığı başvuru süreci bugün sona erecek

AK Parti'de 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanlığı için aday adaylığı başvuru süreci bugün sona erecek.

Alınan bilgiye göre, Mahalli İdareler Seçimleri için AK Parti'de hazırlıklar sürüyor.

Partinin yerel seçime hazırlık takvimi çerçevesinde 9 Kasım'da başlattığı belediye başkanlığı için aday adaylığı başvuru süreci bugün saat 19.00'da sona erecek.

Parti temayül yoklamasını 26 Kasım Pazar günü elektronik ortamda tüm illerde aynı anda yapacak.

Bu arada adayların çevrim içi başvurularını partinin bulundukları il başkanlığına giderek onaylatmamaları halinde başvuruları geçersiz sayılacak.

AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adayların açıklanacağı tarihi ise şu sözlerle duyurdu: "Bir defa 1 Aralık belediye başkan adayı olmak isteyen ve görevden bu nedenle ayrılması gereken memurların istifaları için son tarih. Memurların durumunu da görelim. Onların durumu da netleştikten sonra Aralık ayının ortalarına doğru artık adaylarımızı peyderpey açıklamaya inşallah başlarız."

AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIK BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

AK Parti’de 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin aday adaylığı süreci başlıyor. Büyükşehir belediye başkanlığı için 50 bin TL, İl belediye başkanlığı için 30 bin, ilçe belediye başkanlığı için 20 bin TL bağış alınacak.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin