AK Parti'de 2,5 saatlik ekonomi mesaisi. Gündem EYT, KKM, enflasyon... Bakan Nureddin Nebati açıkladı: Enflasyon aşağı doğru meyilli

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Parti grubuna sunum yaptı. EYT, Kur Korumalı Mevduat ve enflasyonun başlıca gündemler olduğu toplantıda, Nebati enflasyonun aşağı yönlü meyilli olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'de 2,5 saatlik ekonomi mesaisi. Gündem EYT, KKM, enflasyon... Bakan Nureddin Nebati açıkladı: Enflasyon aşağı doğru meyilli

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) AK Parti grubuna sunum yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, başta EYT düzenlemesi, fiyat istikrarı, Türkiye Ekonomi Modeli, Kur Korumalı Mevduat ile ilgili milletvekillerine bilgi verdi. Nebati fiyat istikrarıyla ilgili "enflasyon aşağı doğru meyilli oldu ve fiyat istikrarını yavaş yavaş - ani yapmıyoruz bilerek - sağlamış olacağız" açıklamasını yaptı.

AK Parti TBMM Grubu, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz başkanlığında basına kapalı toplandı. Toplantıda sunum yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2022 yılını değerlendirdi ve 2023 hedeflerini anlattı.

EYT, KUR KORUMALI MEVDUAT, FİYAT İSTİKRARI, TÜRKİYE EKONOMİ MODELİ
Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli, Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulaması, fiyat istikrarının sağlanması, EYT düzenlemesine ilişkin çalışmalar başta olmak üzere ekonominin gündemindeki konuları aktardı. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, 2,5 saat süren toplantıda ayrıca milletvekillerinin sorularını da yanıtladı.

"BİLEREK ANİ YAPMIYORUZ"
Bloomberg’de yer alan habere göre; sunumda “piyasalarda fiyat istikrarının yavaş yavaş sağlanacağını” söyleyen Bakan Nebati, “Biz net ithalatçı olduğumuz için petrol ve doğal gaz fiyatlarının gerilemesi lazım ki bizim enflasyonla mücadelede etkinliğimiz hızlı olsun. Döviz kurlarında oynamanın en aza inmesi lazım ki etkili olsun. Şu an bunları yakaladığımız için enflasyon aşağı doğru meyilli oldu ve fiyat istikrarını yavaş yavaş -ani yapmıyoruz bilerek- sağlamış olacağız” dedi.

Sunumda, Türkiye'de birçok kişinin faizden faydalanmak istemediğini söyleyen Bakan Nebati, parasını korumak isteyen vatandaşların ya dövize ya da gayrimenkule yöneldiğini söyledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin