AK Parti yaşam tarzına müdahale mi ediyor? AK Partili Mehmet Özhaseki'den dikkat çeken açıklamalar: İnsanların yaşam tarzı bizi hiç ilgilendirmiyor

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Pınar Işık Ardor'un sunduğu Pazar Siyaseti programında merak edilen soruları yanıtladı. Özhaseki, CHP'li belediyeleri ve 'CHP'li trolleri' eleştirirken aynı zamanda gelecek seçim planlarından bahsetti. Özhaseki iktidar oldukları günden bugüne "Eskiden eşi başörtülü olan bir Subay ordudan atılıyordu. Bana göre insanlar ister modern yaşamı ister muhafazakar yaşamı tercih etsinler, bizi hiç ilgilendirmiyor." dedi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti yaşam tarzına müdahale mi ediyor? AK Partili Mehmet Özhaseki'den dikkat çeken açıklamalar: İnsanların yaşam tarzı bizi hiç ilgilendirmiyor

AK Parti Genel Başkanı Mehmet Özhaseki, tv100'de Pınar Işık Ardor'un sunduğu Pazar Siyaseti programında merak edilen soruları yanıtlıyor. 

Özhaseki'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Sayın Cumhurbaşkanımızda dinlenme diye bir kavram yok. AK Parti’nin felsefesi hizmet ve eser siyaseti üzerine kurulu olduğuna göre hiç durmadan duraksamadan dinlenmeden yola devam.

Özhaseki Belediye Başkanlarını yakından takip ettikleri söyledi ve ekledi: "Türkiye’de 1390 irili ufaklı belediye var, 807’si AK Partili biz bu 807 arkadaşımızı çok yakın takipte tutuyoruz. Her yıl mutlaka bir anket yaptırıyoruz."

Vatandaşa ‘Nelerden şikayetçisiniz?’ diye sorduğumuzda, vatandaş neden şikayetçiyse söylüyor. Bir Belediye Başkanı’na gençler, kadınlar nasıl bakıyor görebiliyoruz. Vaatlerini yerine getirebilmiş mi, bunları görebiliyoruz, o anketler üzerinde çalışma yapıyoruz.

Arkadaşlarımız gerçekten çok çalışıyorlar, eser ortaya koyuyorlar. Tam tersi karşı tarafta hizmet belediyeciliği, eser siyaseti izlemek gibi bir politikanın dışında algı operasyonları çekme belediyeciliği başladı. Buna dehşet paralar harcıyorlar.

Vatandaş önce yalanlara biraz inanıyor bir müddet sonra ‘5 sene bitti, sen ne yaptın?’ diyor ama mesela İstanbul’da algı operasyonlara için ajanslara verilen para 849 milyon lira.

CHP'li belediyeler ile ilgili de açıklama yapan Özhaseki, "Geçenlerde İBB faaliyetlerini açıkladı, hayretler içerisinde izledim. Lokanta açmak bir faaliyetmiş, süt dağıtmak bir faaliyetmiş. Bunları Anadolu’da belde belediyeleri yapıyor. CHP’li belediyelerin ne yazık ki çok iş yapma becerisi yok. İstanbul’da Meclis’e 5 bine yakın teklif gelmiş, arkadaşlarımız 4 bin 900’üne neredeyse ‘Evet’ demişler. 112 tanesine ‘Hayır’ demişler, onlar da sadece yeşil alanı talan etmek üzere kurulu ya da aşırı zamlara ‘Hayır’ demişler. İmamoğlu tarafından 50 kez Meclis’e borçlanma talebi gelmiş, 49’una ‘Evet’ demiş arkadaşlar ama AK Parti döneminde Kadir Topbaş 22 kere teklif getirmiş, CHP 20’sine ‘Hayır’ 2’sine ‘Evet’ demiş yani nasıl biz engelliyoruz?" dedi.

Gelecek seçimlerle ilgili karşılarına kimi koyarlarsa koysunlar biz avantajlıyız diyen Özhaseki sözlerine şöyle devam etti; "Biz kendimiz olursak ve yaptıklarımızı iyi anlatabilirsek, o kadar avantajlıyız ki ister Ekmeleddin İhsanoğlu’nu ister Kılıçdaroğlu’nu ister vazgeçsinler hiçbir iş yapmayan belediye başkanlarını koysunlar, hiç fark etmiyor bizim için.

Seçime şurada 10 ay kalmış haliyle bir ‘start’ vermek lazım. Ayları siz hesaplayıp, neler yapacağınızı ortaya koyacaksınız mesela bir seçim bülteni hazırlayacaksınız. Biz bunları konuştuk, asla çok gizli saklı bir şey yok."

6'lı masanın aslında 7'li masa olduğunu iddia eden Özhaseki "HDP alttan desteklemeye devam ediyor, yönlendirmeye çalışıyor. Yani orada 6’lı oturan grup HDP’nin yönlendirmesi ile hareket edecekler. HDP’den bağımsız asla hareket edemezler. HDP’nin ‘Biz bunu istemiyoruz?’ dediği kimseyi koyamayacaklar."

Millet İttifakı'nın seçim için hazırlıklara başlamadıklarını dile getiren Özhaseki "Bir ara süslü bir kelime buldular ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e gideceğiz’ bunun dışında buldukları bir şey yok. Bunun da net anlamı şu ‘Biz 7’li koalisyon kuruyoruz’ demek."

Anketlerde Millet İttifak'ının oylarının yükselmesi AK Parti'nin oylarının ise azalmasıyla ilgili sorulan soruya Özhaseki, "Para verip ajanslara yaptırdığı anketlerde 2’ye hatta 3’e katlamış olurlar. Biz kendi anketlerimizi yaptırıyoruz hatta sıklıkla yaptırıyoruz orada gördüğümüz çok şükür biz kendi tabanımızı muhafaza ediyoruz." dedi.

"Gelmiş, geçmiş bütün hükümetlerden başarılıyız"

Bir Otopark açılışı vardı bir anda Otopark açılışı binlerce insanın geldiği bir miting alanına döndü. Oradan İl Teşkilatı’na kadar yürüdük izdihamdan Tayyip Bey yürüyemedi. Muhalefet ilgi odağı ise sokaklarda göremiyoruz, sizin kerametiniz kendinizden menkul.

Bizim başarılarımızı belki kitaplar halinde yazsak ciltler dolusu bitiremeyiz çünkü adeta sessiz bir devrim yaşandı Türkiye’de, hükümet etme noktasında gelmiş, geçmiş bütün hükümetlerden başarılıyız.

Eskiden eşi başörtülü olan bir Subay ordudan atılıyordu, başörtülü bir çocuk okula alınmıyordu, biz bunun tersini mi yapıyoruz? Bana göre insanlar ister modern yaşamı ister muhafazakar yaşamı tercih etsinler, bizi hiç ilgilendirmiyor.

Belediyelerden besleme basınları ‘Özhaseki dedi ki ‘Ben başı açık kadınlara bakamıyorum’ diye başlık attılar. Bir ‘trol’ ordusu kurmuşlar orada herkesi suçlayacak yalanları arka arkasına diziyorlar.

CHP’de, bir yalan söylerler ertesi gün yalan olduğu belli olur, yola devam ederler oraya dönüp bakmazlar yeni bir yalan daha söylerler. Baykal’la birlikte farklı bir yerdelerdi. Kemal Bey’le beraber ‘İftira et, yalan söyle sonra devam et’ eksenine kaydı.

AK Parti gençleri nasıl kucaklayacak?

Gençlik hususunda en ciddi çalışmayı yapan parti biziz. O kadar çok birimde yapıldı ki ben Yerel Yönetimler olarak gençler üzerinde uzun çalışmalar yaptım. Bizde 29 yaş grubuna kadar bütün yaş aralıklarıyla ilgili derin çalışmalar var.

Vatandaş doğuda ve güneydoğuda iki tercihten birisini yapmak zorundaydı. Bir seçimde onların en baskılı dönemi 2350 sandıkta HDP %100 oy almıştı. Doğuda köylere gidip tehditlerle oyların hepsini alıyordu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin