AK Parti ve MHP oyları ile kabul edildi. Zeytinburnu'ndaki 5 bin 600 metrekarelik park alanı cami ve okul alanı olarak değiştirildi

İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan yaklaşık 5 bin 600 metrekarelik park alanının yeniden düzenlenmesine karar verildi. İBB Meclisi'nde AK Parti ve MHP oylarıyla kabul edilen değişikliğe göre alanın 3 bin metrekarelik kısmı ibadet alanı, 2 bin 600 metrekarelik kısmı ise eğitim alanı olarak planlandı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti ve MHP oyları ile kabul edildi. Zeytinburnu'ndaki 5 bin 600 metrekarelik park alanı cami ve okul alanı olarak değiştirildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı oturumlarında Zeytinburnu Maltepe Mahallesi'nde bulunan 5 bin 600 metrekarelik alanın yeniden düzenlenmesi görüşmeleri gündeme alındı. AK Parti ve MHP oylarıyla parselin park özelliğinin değiştirilmesine karar verildi.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre alınan kararla park alanının 3 bin metrekarelik kısmı ibadet alanı, 2 bin 600 metrakarelik kısmı da eğitim alanı olarak planlandı. Alınan bilgiye göre parsellerin tapu kaydında bulunan şerhlere ilişkin TEİAŞ, TEDAŞ ve İETT'den görüş alınmadı. Dosyada plan değişikliğinin gerekçesi de belirtilmedi. İBB Planlama Müdürlüğü iptal edilen park alanı yerine eşdeğer park alanı önerilmediğine dikkat çekerek bu durumun ilgili yönetmeliğe aykırı olduğunu vurguladı. Plan değişikliği AK Parti-MHP grubunun “evet” oyları ile kabul edildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin