AK Parti Twitter iddiasına yanıt verdi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, yeni yargı paketiyle ilgili iddialara yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Twitter iddiasına yanıt verdi!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, 'Türkiye'de tweet atınca 5 yıl hapis olacak' şeklinde çok manipülasyona yönelik ve akıl dışı muhalefet argümanlarının hiçbir hukuki maddi gerçekliği yoktur. Bunların hayal mahsulü olduğunu ifade etmek gerekir" dedi.



Gül, tedbirler alınmadığı takdirde milletin güvenliğinin tehdit altında olacağını dile getirerek, ihtiyaç nedeniyle bu düzenlemelerin yapıldığını söyledi.



Yasada "makul şüphe" şeklinde bir ifade olduğu takdirde Bingöl'deki gibi hadiselerin bir daha yaşanmayacağına dikkati çeken Gül, şöyle devam etti:



"Buradaki temel mesele, demokratik hukuk toplumunda ne varsa ondan farklı antidemokratik düzenleme değil. 77 milyonun huzur ve güvenliği için adımlar atılacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Şiddet olaylarına karşı milletimiz ve vatandaşlarımızın korunmasına yönelik soruşturmalar için usul hükümleri yer almaktadır. Reformcu bir parti olarak bizim için de bu anlamda bir eksiklik vardı. Molotof atılıyor, polis hiçbir şey yapamıyor. Belediye otobüslerini yakan, Kızılay'ın kan araçlarını ve Kur'an kurslarını yakan anlayışı, vatandaşımızı rahatsız eden bu eylemleri ortadan kaldırmak amacıyla gereken hangi tedbirler varsa onlar alınmaktadır."



Gül, bunun ötesinde bur durumun olmadığını belirterek, "AKP'nin özgürlüklerin önünü açan, Türkiye'nin ileri demokrasine yönelik adımlarını attığı geçmiş 12 yıllık bütün hafızasının bundan sonra da neler yapacağının işareti ve ispatıdır. Daha süreç değerlendirip, kamuoyuyla paylaşılacaktır. 'Türkiye'de tweet atınca 5 yıl hapis olacak' şeklinde çok manipülasyona yönelik ve akıl dışı muhalefet argümanlarının hiçbir hukuki maddi gerçekliği yoktur. Bunların hayal mahsulü olduğunu ifade etmek gerekir" diye konuştu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin