AK Parti teşkilatı rahatsız oldu, Atatürkçü kaymakam başka yere atandı

Van İpekyolu İlçesi Kaymakamı ve Van İpekyolu Belediyesi kayyumu Sinan Aslan, İçişleri Bakanlığı kararnamesiyle Kayseri Develi Kaymakamı olarak atandı. Ancak MedyaTava'nın edindiği bilgiye göre; bu atamanın arkasında üç neden var. İddialara göre kaymakamın icraatları, AK Parti teşkilatını rahatsız etti. Torpile göz yummaması, kültür merkezinin önüne heykeller dikmesi ve Atatürk ismini kültür merkezine vermesi genel merkeze giden şikayetler arasında...

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel AK Parti teşkilatı rahatsız oldu, Atatürkçü kaymakam başka yere atandı

Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararnamesi ile 624 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. Görev yeri değiştirilenlerden biri de Van İpekyolu Kaymakamı ve Belediye kayyumu Sinan Aslan oldu. Aslan Kayseri Develi Kaymakamlığı'na atanırken, yerine Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın getirildi. Kayseri'ye atandığı için de kayyumluk görevi de sonra erecek.

Ancak Medyatava'nın edindiği bilgiye göre; ilçede yaptığı çalışmalarla halkın gönlünü kazanmış İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediyesi Sinan Aslan'ın görev yerinin değiştirilmesinde AK Parti İlçe teşkilatından isimlerin etkili olduğu konuşuluyor.

Çağdaş Ulus/MedyaTava Özel haber

AK Parti teşkilatı rahatsız oldu, Atatürkçü kaymakam başka yere atandı

Çok konuşulacak atamanın arkasında ise Sinan Aslan'a üç 'suçlama' yöneltiliyor. Aslan bu nedenle il ve ilçe başkanları tarafından AK Parti Genel Merkezi'ne kadar şikayet edilmiş. Görevden alınması içinde 13 ilçe başkanı genel merkeze hazırladıkları dilekçeleri sunmuş.

Karslı Atatürkçü bir aileden geldiği bilinen kaymakam Aslan'dan memnun olunmamasının sebeplerinden biri iddiaya göre; belediyeye işçi alımında Aslan'ın İl ve İlçe başkanlarına yardımcı olmaması. 

İkinci neden ise Sinan Aslan'ın belediye adına Van İpekyolu İlçesine yaptırdığı bir sanat galerisine Atatürk ismini vermiş olması.  İddiaya göre; AK Parti Van ilçe başkanları ile il başkanı bundan da rahatsız olmuş.

AK Parti teşkilatı rahatsız oldu, Atatürkçü kaymakam başka yere atandı - Resim : 2

Tabi iddialar bununla da sınırlı değil. Kültür merkezi önüne konulan sütunlar ve heykeller nedeniyle de Sinan Aslan'a putperestlik suçlaması yapılmış.

AK Parti teşkilatı rahatsız oldu, Atatürkçü kaymakam başka yere atandı - Resim : 3

İşte bu üç sebeple de kaymakam-kayyum Sinan Aslan ilçede istenmeyen kişi ilan edilmiş. Şikayetler de dikkate alınmış olacak ki kaymakam Aslan'ın Kayseri Develi'ye ataması yapılmış.
Tabi bu konuyla alakalı Medyatava olarak hem Sinan Aslan ve İpekyolu İlçe Başkanını aradık. Ama konuyla ilgili iki taraftan da bir açıklama yapılmadı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin