AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten kritik açıklamalar. Çelik: Türkiye Cumhuriyeti kilit ülke konumundadır. AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na adaylık çağrısı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor. Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti kilit ülke konumundadır." dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'na adaylık çağrısında bulunan Çelik, "Sayın Kılıçdaroğlu adaylığını ilan etsin, Cumhurbaşkanımızın karşısına çıksın, bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten kritik açıklamalar. Çelik: Türkiye Cumhuriyeti kilit ülke konumundadır. AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na adaylık çağrısı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından açıklama yaptı.  Çelik, TSK'nın 'kimyasal silah' kullanma iddialarına yönelik "TSK'nın kimyasal silah kullandı diye bir aşağılık iftiranın dillendiriyor olması bu nefret suçu mu, ifade özgürlüğü müdür" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Londra ziyareti ile ilgili ise, "Sayın Kılıçdaroğlu İngiltere'ye gidiyormuş. Seçimler Türkiye'de yapılacak. Londra'da, Washington'da yapılmayacak" ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten kritik açıklamalar. Çelik: Türkiye Cumhuriyeti kilit ülke konumundadır. AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na adaylık çağrısı

Çelik Kılıçdaroğlu'na "aday ol" çağrısında bulundu.

Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"MÜCADELE VERİLMESEYDİ SINIRIMIZ ETRAFINDA TERÖR DEVLETÇİKLERİ OLACAKTI"

İçeride sürekli milletin iradesini aşağı çeken bütün olayların çerçevesi ulusal düzeyde olan vesayetti. Egemenlik kayıtsız şartsız ilkesine tenzilat yapmaya kalkanlar oldu, netice itibariyle millet sandığa verdiği oyla bu tehditleri bertaraf etti. Terörün etrafta oluşturmaya çalıştığı şey fiziki terörden ibaret değildir. Bu fiziki terörün ardında ülkemizi hedef alan projelerdir. Ülkemizi ve bölgemizi siyasi mengeneye sıkıştırmaya çalışan bu terör olgusu gündemimize bölgesel vesayet olarak geldi. Bu mücadele verilmeseydi şimdi sınırımız etrafında terör devletçikleri olacaktı. Hem bölge barışını bozmak, hem de Türkiye'nin burnu dibinde kaos yapıları olacaktı.

Bir de bütün insanlığın başında olan ve bizi de etkileyen küresel vesayet var. Buna, küresel bir eşitlik çağrısı anlamında, "Dünya 5'ten büyüktür" ilkesiyle karşı çıkıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti kilit ülke konumundadır. Bölgesel ve küresel vesayete karşı mücadele Türkiye'nin kendine has politikalarını uygulama konusunda daha güçlü ve donanımlı hale getirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti uluslararası olaylarının kilit ülke konumundadır. Cumhuriyetimizin yaş alıyor ama asla yaşlanmıyor. İnşallah bu kararlılıkla 100. yılla buluşmaya hazırlanıyoruz.

MEVLÜDE GENÇ'E VEDA

Birkaç tane küresel düzeyde üzücü olay oldu. Somali'deki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Güney Kore ve Hindistan halkına da taziyelerimizi iletiyoruz. Acı bir kaybımız var, Mevlüde Genç hayatını kaybetti. Aile üyeleri faşist ırkçıların saldırısında kurban olmuştu. Kendisi barışın sesi olarak bir sembol oldu ve son nefesini verinceye kadar hayatını bu şekilde geçirdi. AK Parti olarak hem Almanya hem de Türkiye'deki cenaze törenlerine katılacağız. Yeni nesiller kin içerisine girmesin diye, acısını bile, kendi evinde bile hür bir şekilde yaşayamadı Mevlüde Genç.

Alman şansölyesi Türkçe 'başınız sağ olsun' diye mesaj yayınlayarak Mevlüde hanımı son yolculuğunda onu selamladı. Bu acıya yol açan faşist katillerin ve arkasındaki eko sisteminin, İslam ve Türk düşmanlığına kadar bütün bu nefret suçlarının da kınanması gerekir. Türk, İslam düşmanlığına karşı faşist katillerin öldürme saikiyle hareket ettiği eko sisteme güçlü bir tavır alınması gerekiyor. Dolayısıyla bunu çok daha duymak istiyoruz.

"TABİİ Kİ TOGG'A SEVİNEMEYENLER DE VAR"

Diyarbakır annelerine bir kez daha selamlarımızı gönderiyoruz. Her birinin evlatlarına kısa sürede çalışmalarını temenni ediyoruz. TOGG otomobilinin üretime geçmesiyle birlikte Devrim otomobilinin nasıl engellendiği, Türkiye'nin geçmişte oyun değiştirici olarak içinde bulunduğu sektörlerde nasıl engellendiği. Türkiye'nin 60 yıldır hayalinin gerçekleştirilmesi herkesin sevinci oldu.

Tabii ki sevinemeyenler var. Bunlar milletin iyiliğinden mutlu olmayan travmatik tipler. Bu travmanın tedavisi yok. Türkiye Yüzyılı toplantısının hemen arkasında somutlaşan bir unsur olarak TOGG gündeme geldi. Arkasında aslıda büyük bir özgüven devrimini saklıyor. Büyük reformcu dönüşüm herkes için özgüven devrimini ortaya koydu. Biz yapabiliriz duygusu, yıllarca geri planda kalmış pek çok şeyi açığa çıkardı. Cumhurbaşkanımızın sürekli olarak genç kardeşlerimize bu özgüveni aşılamasını güçlü projelerde görmeye başlamamız da çok sevindirici.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten kritik açıklamalar. Çelik: Türkiye Cumhuriyeti kilit ülke konumundadır. AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na adaylık çağrısı - Resim : 3

"TSK'YA KİMYASAL SİLAH İFTİRASININ ATILMASININ YEGANE KAYNAĞI TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

Terör örgütünün birtakım çevrelerden aldığı akılla kara propaganda yapmasının Türkiye'de karşılık bulması utanç vericidir. Bunun en önde gelen örneklerinden birisi TSK'ya kimyasal silah iftirasının atılmasıdır. Bunun yegane kaynağı terör örgütüdür. Türkiye milli güvenliğine dönük tehditleri konusunda uzun ve kapsamlı deneyime sahip. Dünyadaki birtakım kara propaganda merkezleri de eskisi kadar bu merkezleri harekete geçiremiyorlar. Terör örgütünün nasıl bir propaganda ağına görmek açısından TBMM çatısı altında görev yapan birilerinden sivil toplum örgütleri tarafından birden bire bunun gündeme sokulmaya çalıştığını gördük.

Bir ordunun karşı karşıya kalacağı en ağır suçtur. TSK gibi hassasiyeti çok yüksek olan orduya karşı bunu yaptığınızda bu provokasyondur. Bunun söylenmesinin fikir hürriyetiyle ilgisi var mı yok mu diye temelsiz bir tartışma yapıyor. TSK'nın kimyasal silah kullandı diye bir aşağılık iftiranın dillendiriyor olması bu nefret suçu mu, ifade özgürlüğü mü? Bu alandaki tekelci yapıların bu alanda kurulmuş tekelci hegemonyaların kırılması bakımından düzenlemeleri, o alanın demokratikleşmesi bakımından gündeme getireceğiz.

Türkiye'nin esas yüzünü gösteren, kültürel hayatın canlılığını gösteren pek çok etkinlik yapıldı. Kültür Bakanlığımız kültür yolları festivali yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İletişim Bakanlığımızın etkinlikleri çok ilgi çekti. Diyarbakır'da 35 farklı mekanda 600'den fazla etkinlikte 20 binden fazla vatandaşımız sanatçılarla buluştu. Geçmişte terör yolu olarak nitelendirilen bazı yerlerin bugün kültür festivali yolu haline gelmesi, nereden nereye gelmesi bakımından son derece önemlidir. Bütün bunların güvenliğini sağlayan polis, jandarmamız, sınır dışındaki silahlı kuvvetlerimizin terörün sökülüp atılması bakımından nereye geldiğini göstermektedir.

Rusya'nın tahıl anlaşması konusunda aldığı karardan büyük üzüntü duyuyoruz.

VEFA SALMAN'IN YARGILANDIĞI DAVADA CHP HEYETİNİN MAHKEME SALONUNA GİRMESİNE TEPKİ

Mahkeme basmanın meclisi basmaktan bir farkı yok. Bu, devletin temel egemenlik alanlarına dönük bir saygısızlıktır. Hakimlere hakaret ederek, ucuz bir kabadayılık yaparak tavır ortaya koyulması, usulsüz, barbarca olmuştur. Son derece saldırgan, yakışıksız bir davranış olmuştur.

"SAYIN KILIÇDAROĞLU ADAYLIĞINI İLAN ETSİN, CUMHURBAŞKANIMIZIN KARŞISINA ÇIKSIN"

Sayın Kılıçdaroğlu adaylığını ilan etsin, Cumhurbaşkanımızın karşısına çıksın, bekliyoruz. Bir kere Cumhurbaşkanımızın buna harcayacak boş vakti yok. Bir an evvel adaylığını ilan etmesini bekliyoruz. İngiltere'ye de gidiyormuş, seçimler Türkiye'de yapılacak, haberi olsun.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin