AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten çirkin provokasyona sert tepki: İsveç makamları bu saldırılardan sorumludur; lanetliyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten İsveç'teki çirkin provokasyona sert tepki. Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan çirkin saldırıyı lanetliyoruz. İsveç makamları bu saldırılardan sorumludur" dedi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten çirkin provokasyona sert tepki: İsveç makamları bu saldırılardan sorumludur; lanetliyoruz

Parti Sözcüsü Çelik, İsveç'te Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde dün polis korumasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketi yakılarak provokasyon düzenlenmesine sert tepki gösterdi. 

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerini hedef alan tüm saldırılara karşı kararlı şekilde mücadele edileceğini ifade etti. 

"Bu saldırıları gerçekleştirenler kadar, bu saldırıları himaye edenler de aynı çirkinliğin parçasıdır" diyen Çelik "Bu zihniyetle mücadele etmek demokratik değerleri korumak için zorunludur.

İsveç makamları bu saldırılardan sorumludur. Nefret suçlarının ve terör propagandalarının demokratik değerleri tehdit etmesine müsaade edilemez. İsveç makamları nefret suçlarını ve terör propagandalarını durdurmalıdır.

Cumhurbaşkanımızı hedef alan saldırılar Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine yapılmıştır. Stokholm Büyükelçiliğimizin yakınında Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan çirkin saldırıyı lanetliyoruz." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin