AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e sert tepki: Hiç kimse Cumhurbaşkanımızı tehdit edemez

Gezi Parkı Davası kararları sonrası bir paylaşım yapan CHP Gurup Başkanvekili Özgür Özel'e yönelik tepkiler sürüyor. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar ile Özel7e tepki gösterdi ve "Hiç kimse Cumhurbaşkanımızı tehdit edemez. Demokratik meşruiyete sahip Cumhurbaşkanını tehdit etmek, Türkiye’yi ve milli iradeyi tehdit etmektir." dedi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e sert tepki: Hiç kimse Cumhurbaşkanımızı tehdit edemez

2013'teki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada karar çıktı.

Mahkeme, Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman'a da 18’er yıl hapis cezası verildi.

Davanın sonuçlanmasından sonra CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sert bir açıklama yapmış ve "Gezi özgürdür! OsmanKavala özgürdür. Bugün tutukladığın bütün arkadaşlarımız özgürdür. Tarih önünde Recep Tayyip Erdoğan mahkum olacaktır! Hesap verecektir! And olsun! And olsun! And olsun!" paylaşımında bulunmuştu.

Özgür Özel'in o sözlerine AK Partilier de tepki göstermişti.

 

Ömer Çelik'ten sert açıklama geldi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Özgür Özel'e tepki gösterdi.

Çelik şu paylaşımlarda bulundu: Millet iradesini tehdit etmeye kalkanlara nasıl cevap verdiğimiz nettir. Bunlarla siyasi mücadeleyi sürdürmek tarihi bir görevdir. Cumhurbaşkanımızı tehdit etmeye kalkanlarla, millet egemenliğini savunarak mücadele etmeye devam edeceğiz.

Buldukları her fırsatta milli iradeyi tehdit edenlerin bu ülkeye ödettiği bedeli düşman yapamazdı. Millet düşmanlığı ve Türkiye düşmanlığı bu Yassıada zihniyetinin alfabesidir. Bu zihniyet, milletin demokrasi kararnamesiyle yürürlükten kaldırılmıştır.

Hiç kimse Cumhurbaşkanımızı tehdit edemez. Demokratik meşruiyete sahip Cumhurbaşkanını tehdit etmek, Türkiye’yi ve milli iradeyi tehdit etmektir. Milli iradeyi tehdit eden Yassıada zihniyeti ebediyyen mahkum olmuştur.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin