AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası konuştu: AB 23. ve 24. fasılları açmalı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "AB yetkilileri Türkiye'de yargı ve temel haklar konularını gerçekten konuşmak istiyorlarsa o zaman 23. ve 24. fasılları açmalılar" dedi. Çelik, "Büyükelçilere ses çıkarmayanların başka alanda Türkiye'ye yönelik saldırılarını da not ettiğimizi belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası konuştu: AB 23. ve 24. fasılları açmalı

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Saat 17.50'de basına kapalı olan gerçekleşen toplantısı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar:

29 EKİM MESAJI

Cumhuriyet'i kuran ruhun bugün aynı kararlılıkla yaşadığı ve geleceğe aynı azimle aktarılacağını ifade etmek isterim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözündeki irade, tarihsel birikim ve geleceğe dönük olarak en zor şatlarda bile devam etme iradesi her zaman, hepimiz için yol göstericidir.

TBMM 2 kere gazi olmuştur. Dünyadaki bütün meclisler bir savaşın sonunda kurulmuşken dünyada bir tek TBMM bir savaşa komutanlık etmiştir. Nasıl o gün o irade, milletvekilleri hiçbir şekilde meclisi terk etmediyse aynısı 15 Temmuz'da da görülmüştür.

Evlatlarına kavuşmak için vicdan nöbeti tutan Diyarbakır Annelerine bir kez daha hürmetlerimizi sunuyoruz.

ŞEBNEM ŞİRİN CİNAYETİ

Şebnem Şirin hunharca katledildi. Kadın cinayetleri bizi kahretmeye devam ediyor. Bu canilerin içinde bulundukları kültürel ortam, onları teşvik eden çeşitli kodlar, birçok alanca güçlü bir mücadele verilmesi gerektiğini gösteriyor. Kadına dönük şiddetin, insanlığa dönük şiddet olduğunun anlatılması çok boyutlu bir çalışmayı gerektiriyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI TEZKERESİ

Son olarak Irak ve Suriye'deki askeri varlığımız için bir tezkere yüce Meclis'e getirildi. Burada 'hayır' oyu veren partilerin dayanaksızlığı ile karşı karşıya kaldık. DEAŞ ve PKK ile mücadele edildi. Geçmişte YPG PKK Türkiye'ye niye saldırsınlar diyenler bugün tezkereye hayır oyu vermişlerdir. Silahlı kuvvetlerin orada olmaya devam etmesi elzemdir. Türkiye'nin sınır güvenliği açısından ne kadar hayati olduğu bu süre içinde bir kere daha görülmüştür. Tezkere milli güvenliğimize gösterdiğimiz hassasiyettir.

Geçmiş zamanlarda CHP birçok konuda anlaşmazlığımız olsa bile, milli güvenlik konusunda yüksek hassasiyet gösterirdi. Yüksek sesle hayır oyu vereceklerini söylediler, ve verdiler de. Milletimiz bunu değerlendirecektir. Bu ibretlik bir durumdur, savrulma yaşadılar.

AFRİKA ZİYARETİ

Afrika'da sömürge tarihine imza atmış olanların, bugün eşit ortaklık çerçevesi ile giden Türkiye'yi sorgulaması ibretlik bir durumdur. Yatırımlar yapıyoruz, insanı faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Afrika'ya yeni ziyaretleri planlanıyor.

Önemli bir tarihi fırsat penceresi Ermenistan için söz konusudur. Azerbaycan'a karşı olan saldırgan tutuştan vazgeçerse bölgede kurulacak istişare mekanizmasının bir parçası olacaktır. Bunu Azerbaycan ve Türkiye kabul etmiştir.

Çelik'in açıklamaları şu şekilde:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin