AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, BM'yi eleştirdi: Netanyahu hükümetinin eylemleri savaş suçudur, soykırımdır

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamlarla ilgili uluslararası toplum gereken inisiyatifi almadığının belirterek "Netanyahu hükümetinin eylemleri savaş suçudur, soykırımdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, BM'yi eleştirdi:  Netanyahu hükümetinin eylemleri savaş suçudur, soykırımdır

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

AK Parti Genel Merkezi'ndeki basına kapalı toplantı, 2 saat 20 dakika sürdü. Toplantının ardından Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklama yaptı.

Parti Sözcüsü Çelik, toplantıda İsrail'in katliam yaptığı Gazze'deki insanlık dramını ele aldıklarını söyledi. Gazze'de yaşananları Srebrenitsa katliamına benzeten Çelik, "Netanyahu hükümetinin eylemleri savaş suçudur, soykırımdır. İsrail ordusu 222 okulu vurdu, 40 bin konut yıkıldı. Tüm bunlar savaş suçu niteliğindedir. BM Genel Sekreteri, yaşadıklarını dehşet duygusuyla ifade ediyor. Ama bütün bu ifadelere rağmen süreçte BM etkili değil." dedi

"İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM HAYATA GEÇİRİLMELİ"

121 ülke İsrail'e ateşkes çağrısı yaptığını hatırlatan Çelik, " Gelinen tablo uluslararası sistemin iflas ettiği anlamına gelmektedir. İki devletli çözüm hayata geçmeden kısır döngünün, saldırıların sona ermeyeceğini görüyoruz. Ateşkes ve ardından iki devletli çözüm hayata geçmelidir. Uluslararası toplum gereken inisiyatifi göstermelidir. Netanyahu'nun yaptığı şey katliam siyasetini örtbas etmektir. " şeklinde konuştu. 

"CUMHURBAŞKANIMIZ DİPLOMASİ ATAĞI BAŞLATACAK"

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamlara herkesin tepki göstermesi gerektiğini ifade eden Çelik, "Dünyanın her tarafında onurlu halklar ellerinizde kan var diyerek seslerini yükseltmelidirler. İsrail'in kendini koruma hakkı olduğunu söyleyenler, kırmızı çizgileri olmadığını söylüyor. Bu katliama cevaz vermektir. Cumhurbaşkanımız yakında yeni bir diplomasi atağı başlatacaktır. İki devletli çözümün hayata geçmesi için çalışma sürmektedir." şeklinde konuştu. 

"KADIN VE ÇOCUKLARI KATLETTİLER"

 BM'ni tutumunun eleştiren Çelik, "Hiçbir şey yapamıyor. BM Genel Sekreteri dehşet olarak nitelendiriyor ama kurumsal olarak bir şey yapılamıyor. Ancak İsrail buna dahi tahammül edemiyor. İsrail onu bile istifaya davet etti. Netanyahu hükümeti Hamas ile mücadele ettiğini söylerken 10 bin kişi öldü, 4 bini çocuk, 3 bini kadın. Bunlar bir örgüt mensubu muydu? Bunlar askeri niteliği olmayan insanlar. 7 bin kadın ve çocuğu katlettiler.  İsrail'in yaptığının kendini savunmayla ilgisi yok. Netanyahu'nun zihniyetinin DEAŞ'ın zihniyetinden bir farkı yok. " dedi.

“CHP AYNIDIR, ORADA SADECE BİR KOLTUK DEĞİŞİMİ OLDU"

AK Parti Sözcüsü Çelik, hafta sonu yapılan CHP kurultayı ile ilgili de şu değerlendirmede bulundu: Yeni göreve gelenleri tebrik ediyoruz. Biz orada bir değişim görmedik. CHP aynı CHP. Aynı siyasi tutumlar devam ediyor. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu siyasal değişimi taşıyan parti AK Partidir. Bizim gördüğümüz kadarıyla kongredeki CHP aynıdır, orada sadece bir koltuk değişimi olmuştur."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin