AK Parti Olağanüstü kongresi 7 Ekim'de yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yerel seçim gündemiyle toplanan AK Parti MKYK toplantısı sona erdi. Toplantı yaklaşık 50 dakika sürdü. AK Parti MKYK'da 7 Ekim'de kongre yapılması yönünde karar alındı. AK Parti'de Olağanüstü Kongre süreci resmen başladı. Toplantıya ilişkin AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. Çelik açıklamalarında seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yapan Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Olağanüstü kongresi 7 Ekim'de yapılacak!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi.

Dördüncü olağanüstü büyük kongre çalışmaları ve yerel seçim çalışmalarının masaya yatırıldığı Parti Genel Merkezi'ndeki toplantı yaklaşık 50 dakika sürdü.

 KONGRE KARARI ALINDI

Toplantıda, AK Parti 4’üncü Olağanüstü Kongresi’nin 7 Ekim’de yapılması kararı alındı.

12 Eylül günü gerçekleştirilecek Merkez Yürütme Kurulu’nda ise, teşkilat başkanlığı tarafından 7 Ekim’de yapılacak olağanüstü kongrenin sunumu gerçekleştirilecek ve kongrenin teması oluşturulacak.

ÇELİK AÇIKLAMA YAPTI

MKYK toplantısının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı:

Çelik, "Büyük kongre öncesinde hazırlıklarımızı gözden geçirdik. Bunların neticesinde gerekli hazırlıklar sunuldu. Yerel seçimlere güçlü bir şekilde hazırlanmak için talimatlar sayın Cumhurbaşkanımız tarafında verilmiştir. Bu çerçevede tüm birimlerimiz üzerine düşeni yapacaktır. Seçimlere güçlü bir şekilde almak için çalışacağız."

"SEÇİM SONUCUNU KABUL EDEMEYEN TEK KİŞİ KILIÇDAROĞLU"

"Geçtiğimiz seçimin tartışmaları halen bitmemiş gözüküyor. Milletimiz için bitse ve milletimiz cevabını sandıkta verse de. Seçim sonucunu herkes net bir şekilde algılamışken algılamayan tek kişi Kılıçdaroğlu."

"Seçim sonuçlarının geçerliliğine ilişkin açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu bu yaptığı açıklamalarla ne yaptığının farkında bile değil. Masasının küçük ortakları kendileri olmasa CHP'nin bu kadar oyu alacağını düşünmemektedir. Normal bir siyasetçinin böyle ilişkilerden sonra bir açıklama yapması gerekir. Ancak Kılıçdaroğlu'nun açıklama yapması bir yana hala seçim sonuçlarına saldırmaktadır. Kendisi bu açıklamalardan bir destek alamamakta hatta kendi partisinden bile desek görememektedir. Bu açıklamalarıyla Türkiye'nin demokrasisini tehlikeye attığı bir gerçektir."

"Kendi ittifak ortaklarına yalan söylemiş, ittifak ortaklarına partisine büyük kayıplar yaşatmış kirli ilişkileri ortaya çıkmış, seçmeninin siyasi ideallerine zarar vermiş Kılıçdaroğlu neden ilkesiz ve tutarsız bir biçimde hareket etti? Bunlara cevabı olmadığı için seçim sonuçlarını tartışmaya açıyor. Milletten ve partisinden özür dilemesi gerekirken bu tartışmaları gündeme getiriyor."

"BU ZİHNİYET YASSIADA ZİHNİYETİDİR"

"Kılıçdaroğlu'nun şunu bilmesi gerekir ki seçim sonucunun böyle sorgulanmasına Yassıada'dan beri alışkınız. Türkiye'de bir siyasi parti liderinin bu zihniyeti taşıması vahimdir." ifadelerini kullandı. 

ERDOĞAN, RUSYA'YA GİDECEK

"Dünyanın gıda krizi ile karşı karşıya kalmaması için diplomasiyi Cumhurbaşkanımız yürüttü. Cumhurbaşkanımızın Soçi ziyareti olacak. Soçi ziyaretinde tahıl anlaşmasında yeni aşama olabilir."

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin