AK Parti MKYK'sında asgari ücret ile ilgili bu rakam konuşuldu. Sabah gazetesi yeni asgari ücretin ne kadar olacağını net olarak açıkladı. İşte 2022 yılı asgari ücret rakamı. 3600 Ek Gösterge'nin ise Meclis'e ne zaman geleceği belli oldu

2022 yılı asgari ücret ve 3600 EK Gösterge ile ilgili iktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinde çok çarpıcı bir haber yer aldı. AK Parti MKYK'sında konuyla ilgili olarak bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret ile ilgili sunum yaptı ve tüm kesimlerden aldığı talepleri ve yaptırdıkları anket toplantıda masaya yatırıldı. Gazeteye göre asgari ücret konusunda o rakam belirlendi ve 3600 Ek Gösterge ile ilgili de şu karar çıktı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti MKYK'sında asgari ücret ile ilgili bu rakam konuşuldu. Sabah gazetesi yeni asgari ücretin ne kadar olacağını net olarak açıkladı. İşte 2022 yılı asgari ücret rakamı. 3600 Ek Gösterge'nin ise Meclis'e ne zaman geleceği belli oldu

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, AK Parti MKYK’da 3600 ek gösterge düzenlemesinin ocakta Meclis’e gönderileceğini belirtti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında milyonlarca işçi ve işverenin beklediği asgari ücret ele alındı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret ile ilgili bir sunum yaptı. Tüm kesimlerin taleplerinin alındığını ve anket çalışması yapıldığını belirten Bilgin, "Anket çalışmamız bu hafta sonu sonuçlanacak. İşverenin ikna olacağı çalışanı da enflasyona ezdirmeyeceğimiz bir ücret olacak. Aralık ayında resmi prosedür başlıyor" ifadelerini kullandı.

 

EYT ÇIKACAK MI?

Yapılan ankette işçilere ne kadar aylık kazançla geçinebilecekleri, işverene ise işçiye maksimum ne kadar ücret verebilecekleri soruldu. Anket sonuçlarının haftasonu sonuçlanacağı öğrenildi. Net 2 bin 825 lira olan mevcut asgari ücretin yeni yılda net 3 bin 500 lira seviyesine çıkarılması bekleniyor. Toplantıda 3600 ek gösterge de gündeme geldi.

Bilgin, düzenlemenin ocakta Meclis'e gönderileceğini belirtti. Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunun ise şu anda öncelikli gündemlerinin olmadığını, önceliğin asgari ücret ve 3600 ek gösterge olduğunu ifade etti.

AK Parti MKYK'sında asgari ücret ile ilgili bu rakam konuşuldu. Sabah gazetesi yeni asgari ücretin ne kadar olacağını net olarak açıkladı. İşte 2022 yılı asgari ücret rakamı. 3600 Ek Gösterge'nin ise Meclis'e ne zaman geleceği belli oldu - Resim : 2

ERDOĞAN BUGÜN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, son günlerin en merak edilen konularının başında gelen asgari ücret zammı ile ilgili de konuştu.

"Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için azami çabayı gösteriyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah asgari ücreti de bu perspektifte değerlendirerek ilerleyeceğiz. Dar gelirlilerin üzerindeki yükü hafifleteceğiz. 2022 ve 2023'ü herhangi bir kırılmaya meydan vermeden, geride bırakabilirsek önümüzde hakikaten çok parlak bir gelecek bizi bekliyor." ifadelerini kullandı.

 

"KARDEŞLERİMİZİ ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce de asgari ücrete dair yaptığı açıklamada, "Ülkemizin imkanları genişledikçe, diğer emekçilerimiz gibi memurlarımızın da bundan istifade etmesini sağlıyoruz. Hamd olsun, bugüne kadar sabit ücretle çalışan kardeşlerimizi enflasyona ezdirmedik, bundan sonra da ezdirmeyeceğiz" demişti.

BAKAN BİLGİN DE ASGARİ ÜCRET MESAJI VERMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bilgin "Sosyal politikalarla hayata geçirme konularında yeni meseleler vardır. Bunlardan biri asgari ücret meselesidir ve asgari ücretin enflasyonun üzerinde bir refah düzeyine taşıyacak bir komisyonun çıkmasıdır. 3600 ek gösterge meselesini Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle sonuçlandırmak üzereyiz, Ocak ayında TBMM'ye getireceğiz. " ifadelerini kullanmıştı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin