AK Parti MKYK sonrası parti sözcüsü Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar: Türkiye'ye uyarıda bulunmak ahlaksızlıktır!

AK Parti MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan parti sözcüsü Ömer Çelik'in gündeminde Düzce Depremi, Taksim saldırısı ve sınırötesi operasyonlar vardı. Çelik Türkiye'nin operasyonları hakkında açıklama yapan ABD'ye "Türkiye'ye uyarıda bulunmak ahlaksızlıktır" yanıtını verdi. İşte açıklamadan detaylar...

Google Haberlere Abone ol
AK Parti MKYK sonrası parti sözcüsü Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar: Türkiye'ye uyarıda bulunmak ahlaksızlıktır!

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), saat 16.45'te Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Toplantısı devam ederken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"SINAVLA SEÇİM TAKVİMİ ÜST ÜSTE GELMEZ"

"ÖSYM'nin bugün açıkladığı takvime göre gelecek yıl üniversite sınavı 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak. 2023 seçimlerinde normal takvimin işlemesi durumunda 18 Haziran tarihinde seçim yapılacağı ifade edilmişti. Bu durum seçim tarihinin biraz daha öne alınacağı anlamına gelir mi?" sorusu üzerine Çelik, şunları söyledi:

"Sevgili öğrencilerimizin hiçbir sınavını seçim takvimine denk getirmeyiz. Bununla ilgili olarak ÖSYM bir çalışma yapıyor, yakın zamanda kamuoyuyla paylaşırlar. Seçim takviminin değişmesiyle ilgili bir değerlendirmemiz yok. Tabii ki seçimin olduğu gün sınav olmayacağına göre, prensip olarak seçim takvimiyle sınav takvimi üst üste gelmez. Onunla ilgili açıklama yapılacaktır."

EYT'DE HAZIRLIKLAR TAMAMLANIYOR

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili çalışmanın son durumunun sorulması üzerine Çelik, çalışmanın tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımıza son hali yakın zamanda, çok kısa zamanda sunulduğunda zaten karar verilmiş olacak. Son aşamaya geldiğini söyleyebilirim. O son aşamayı geçtikten sonra ancak Meclis takvimi ile ilgili size bilgi verebilirim ama o zaten acil gündemlerden bir tanesi ve hemen hemen tamamlanmak üzere." dedi.

DÜZCE DEPREMİ AÇIKLAMASI 

Düzce depremi ile ilgili vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. AFAD, Kızılay tüm kurumlarımız ilk andan itibaren orada vatandaşın yanında. Devlet nerede? diye bir soru yok. Temel ihtiyaçların karşılanmasıyla ilgili sıkıntımız bulunmuyor. Bakan arkadaşlarımız halen oradalar. Bölgedeki hasarlı yapılara girilmemesi önem arz ediyor. Bu konularda vatandaşlarımızın resmi makamların açıklamalarına itibar etmelerini bekliyoruz.

"PENTAGON VE BEYAZ SARAY'DAN FARKLI AÇIKLAMALAR GELDİ"

Pençe-Kılıç Operasyonu'na ilişkin Pentagon'dan ve Beyaz Saray'dan farklı açıklamalar geldiği hatırlatılan Çelik, şöyle konuştu:

"Tabii ki Beyaz Saray açıklaması daha doğru bir açıklama. Türkiye'nin kendini savunma hakkı var ve terörle mücadele hakkı var ama Pentagon açıklamasında şöyle bir durum var, bizim terörle mücadeledeki askeri operasyonlarımızın kendilerini tehlikeye attığını söylüyorlar ki böyle bir şey söz konusu olamaz. Operasyonlar terör örgütünün sözde karargahlarına dönük noktasal operasyonlardır. İkincisi de böyle bir durum varsa siz bu terör örgütlerine bu kadar yakın yerde ne yapıyorsunuz? Üstelik bu terör örgütleri sizin müttefikiniz olan Türkiye'ye saldırırken bunu niye seyrediyorsunuz?"

Yapılan açıklamaların, "Burnumuzun dibinde terör örgütü var ve biz bunlara karışmıyoruz ya da bunlara destek veriyoruz." itirafı olduğu değerlendirmesinde bulunan Çelik, "Burnunuzun dibinde terör örgütü varken bunlara müdahale etmemeniz bizim güvenliğimizi tehlikeye atıyor." dedi.

"TÜRKİYE'YE UYARIDA BULUNMAK AHLAKSIZLIKTIR"

"TSK'nın yaptığı operasyonlar orantılı olmadığı şeklinde değerlendirmeler yapıldı. Herhangi bir batı ülkesinde saldırı olduğu zaman örneğin Paris'teki saldırıda dünyanın tüm liderleri oraya davet edilmişti. Biz bu duruşun 15 Temmuz'da darbe girişimi olduğunda neden Türkiye için yapılmadığı sorduk. Bize ortantılıktan bahsetmeleri başlı başına yalandır. TSK, sivil hassasiyeti konusunda dünyanın başındaki ordulardandır. DEAŞ saldırısı olduğu zaman ortanlılıktan bahsetmeyenler, PKK terör örgütüne karşılık verildiği zaman neden orantısızlıktan bahsediyor. Terörle mücadelenin kuralları belli. Önce Türkiye'nin kendini savunma hakkı vardır diyeceksiniz. Ondan sonra dikkat çekeceğiniz şeyler varsa onları söylemenizin manası olur. Ama bunlara hiç girmeden sürekli olarak terör örgütünün perspektifiyle Türkiye'ye uyarıda bulunmak ahlaksızlıktır."

"BU DİL TERÖR DİLİDİR"

"Şimdi tutturmuşlar 'bu bir savaş politikasıdır.' Bu dil terör dilidir. Savaş iki meşru otarite arasında olur. Bir yerde askeri operasyonlar ya da emniyetin jandarmanın teröre karşı operasyonlarını savaş politikası diyenler terör dilini kullanıyordur. Bu şekilde dil kullananların hepsi verdiğimiz kayıplar karşısında bize dönük vahşetin parçası olarak önümüze geliyor. Son yaşananlar Türkiye'nin terörle mücadelesinin ne kadar halı ve gerekliği olduğunu bir kez daha göstermiştir."

İSTİKLAL CADDESİ AÇIKLAMASI

İstiklal Caddesi'ndeki hain saldırı sonrasında güvenlik güçlerimizin hızlı çalışması sonucu failin açığa çıkarıldığını gördük. Bu Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Onlarda eylemi gerçekleşmeden güvenlik güçlerimiz engelliyorlar. Bazen bu terör eylemleri engellenemiyor. Pek çok arkadaşımız İstiklal Caddesi'ne gitti ve esnafımızla beraber oldu. En büyük teşekkürümüz İstiklal Caddesi esnafınadır. Caddenin her bir sakini istiklal kavramını göğe çıkaracak bir duruş sergiledi.

"TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI CUMHURBAŞKANIMIZIN GİRİŞİMLERİ SAYESİNDE UZADI"

Tahıl koridoru anlaşmasıın yeninde uzatılması sayın Cumhurbaşkanımızın girişimleri sayesinde oldu. Türkiye güçlü bir diplomasi devletidir. Devletler arasında ebedi bir sorun yaşanmıyor. Bazen bir devletle sorununuz oluyor bazen iş birliğiniz oluyor. Diplomasi de bunun için var zaten. Sorun yaşadığımız devlet ile atılan adımlar Türkiye ve bölge için önemlidir.

"NATO'NUN GENİŞLEMESİNE SICAK BAKIYORUZ"

İsveç'in ya da Finlandiya'nın buradaki başkonsolosluklarına DEAŞ semböllerinin yansıtılması ne ifade ediyorsa bizim konsolosluğumuza da PKK semböllerin yansıtılması aynı şeyi ifade ediyor. Türkiye kendi perspektifi açısında bu ülkelerin yeterliliği bulduğu zaman bu ülkelerin NATO üyeliğine evet diyecektir. Biz zaten NATO'nun genişlemesine olumlu bakıyoruz. Söz verip tutmayan çok müttefik gördük somut sonuç olmalı.

ABD'YE: "SİZ TERÖR ÖRGÜTLERİNE BU KADAR YAKINDA NE YAPIYORSUNUZ?"

Beyaz Saray'ın açıklaması daha doğru bir açıklama. Pentagon açıklamasında şöyle bir durum var bizim operasyonumuzun kendilerini tehlikeye attıklarını söylüyor. Operasyonlar terör örgütlerinin sözde karargahlarına yönelik nokta operasyonlardır. İkincisi siz bu terör örgütlerine bu kadar yakın yerde ne yapıyorsunuz? Üstelik bu terör örgütleri sizin müttefikiniz olan Türkiye'ye saldırırken bunu neden seyrediyorsunuz? Eğer bu kadar yakınsanız bu terör örgütlerine bir NATO müttefiki olarak en önce sizin orada bertaraf etmeniz lazım. Aslında kendi çelişkilerini ifade ediyorlar. Türkiye'nin terörle mücadelesi, dünyanın en meşru mücadelesidir.

12 baronun açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti'ne söylediklerinin onda birini terör örgütlerine söyleyebiliyorlar mı? Hukuku iyi bilmesi gereken barolar, hukukun ortadan kaldırılmasına yarım ve yataklık ediyor. Adında baro olanların örgüt kavramlarını kullanarak açıklama yapması son derece vahimdir.

KILIÇDAROĞLU'NA: "iNŞALLAH ÖNCEKİ ZİHNİ SİNİR PROJELERİ GİBİ OLMAZ"

Gerçek vizyon belgesini açıklamasını arzu ediyoruz. İçinde ne olacak göreceğiz. İnşallah önceki Zihni Sinir projeleri gibi olmaz. Kendi başına anlamlı olabilir, içinde ne olacak göreceğiz.

YUNANİSTAN'A: "BU BİR ÇADIR POLİTİKASIDIR"

Yunanistan'ın Dış İşleri Bakanı'nın biliyorsunuz en son Libya'ya gitti. Uçaktan inecekken Libya Dışişleri Bakanı'nın orada olduğunu görünce uçaktan inmedi. Çocukça bir tavırla uçağın kapısını kapattı, Malta'ya gitti. Daha sonra Libya'ya gitmek istedi, Libya hükümeti izin vermedi. Oraya gitmelerinin nedeni Türkiye'nin meşru olarak tanıdığı hükümeti yıkmak için öbür güçlere destek vermek için. Türkiye ile Mısır arasında normalleşme olursa Yunanistan'ın Akdeniz'deki gayrimeşru adımlarının boşa çıkmasından korkuyor. Bu bir devletin dış politikası değil, bir çadır dış politikası. Herkes biliyor ki bu Avrupa'nın şımarık çocuğu. Avrupa bunları idare ediyor. Türkiye aleyhine siz kimin peşinden giderseniz gidin, size faydası olmayacaktır. Yunanistan'ın zor zamanında ekonomik kriz yaşadılar, Türkiye bunu istismar etmedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin