AK Parti MKYK listesine giremeyen isimler. Binali Yıldırım, Şamil Tayyar, Özlem Zengin, Mücahit birinci, Nurettin Canikli MKYK listesine giremedi: 75 kişiden 49'u değişti

AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongre'si sonrasında Merkez Karar Yönetim Kurulu'ndaki isimlerin çoğu değişti. Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda bulunan 75 kişiden 49'u yeni listeye giremedi. Listeye giremeyenler arasında Binali Yıldırım, Şamil Tayyar, Özlem Zengin, Mücahit birinci ve Nurettin Canikli gibi önemli isimler de bulunuyor.

AK Parti MKYK listesine giremeyen isimler. Binali Yıldırım, Şamil Tayyar, Özlem Zengin, Mücahit birinci, Nurettin Canikli MKYK listesine giremedi: 75 kişiden 49'u değişti

AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongre'si sonrasında Merkez Karar Yönetim Kurulu'ndaki isimlerin çoğu değişti. Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda bulunan 75 kişiden 49'ui yeni listeye giremedi.

AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi Ankara Spor Salonu'na yapıldı. Erdoğan, kongrenin yapıldığı salona gelişinde eşi Emine Erdoğan ile partilileri selamladı. Erdoğan kongreden önce yaptığı konuşmada yeni yüzlere dikkat çekmişti.

Erdoğan, "Yeni bir döneme yepyeni bir heyecanla merhaba diyeceğiz. Türkiye Yüzyılı'nın siyasette öncesi olacak kurmay kadroyu delegelerimizn oylarıyla belirleyeceğiz. Yeni seslerle, yüzlerle partimizi daha da güçlendireceğiz. Milli iradeye gölge düşürmedik" ifadelerini kullanmıştı.

MKYK'DAKİ 75 İSİMDEN 49'U DEĞİŞTİ

Listeye giremeyenler arasında Binali Yıldırım, Şamil Tayyar, Özlem Zengin, Mücahit birinci ve Nurettin Canikli gibi önemli isimler de bulunuyor. İşte yeni MKYK'ya giremeyen 49 ismin listesi:

Abdurrahim Fırat
Abdurrahman kurt
Ahmet Gündoğdu
Alaatin parlak
Ahmet Sami ceylan
Ayhan salman
Ayşe Böhürler
Bayram Şenocak
Behiye eker
Binali Yıldırım
Burhan Kayatürk
Burhan Sakallı
Bülent Tüfekçi
Büşra Paket
Cem Şahin
Cüneyt Yüksel
Derya Yanık
Emine Zeybek
Fatih Çiftçi
Fatma Aksal
Fatma Sarı
Hacı Bayram Türkoğlu
Haluk İpek
İsa Sinan Göktaş
Jülide Sarıeroğlu
Leyla Şahin usta
Mehmet Ali Zengin
Mehmet Nil Hıdır
Mehmet Özhaseki
Metin Külünk
Metin Bulut
Murat Baybatur
Mustafa Köse
Mustafa Yel
Mücahit Birinci
Nurcan Dalbudak
Nurettin Canikli
Özlem Zengin
Öznur Çalık
Resul Kurt
Seda Sarıbaş
Sumru Altuğ
Sunay Karamık
Şamil Tayyar
Şaziye Gündüz
Tahir Akyürek
Tuba Çokal

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin