AK Parti-MHP'nin hazırladığı seçim yasası taslağının amacı ne? MetroPOLL anket şirketinin kurucusu Özer Sencar değerlendirdi: Bir taşla üç kuş

AK Parti milletvekili Hayati Yazıcı ile MHP milletvekili Feti Yıldız, seçim kanunu hakkında hazırladıkları tasarıyı kamuoyuna açıkladı. MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, AK Parti ve MHP tarafından TBMM'ye sunulan seçim yasa taslağı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti-MHP'nin hazırladığı seçim yasası taslağının amacı ne? MetroPOLL anket şirketinin kurucusu Özer Sencar değerlendirdi: Bir taşla üç kuş

AK Parti milletvekili Hayati Yazıcı ile MHP milletvekili Feti Yıldız, seçim kanunu hakkındaki son tasarıyı yaptıkları basın toplantısı ile duyurdular.

Teklife göre, baraj yüzde 7'ye düşerken partilerin seçime girebilmesi için Meclis'te grup kurma şartı da kaldırılacak.

 METROPOLL YÖNETİCİSİ'NDEN DEĞERLENDİRME

Yasa tasarısının açıklanmasının ardından siyasetçiler, değişikliklere ilişkin yorumlar yapmaya devam ederken; MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, AK Parti ve MHP tarafından TBMM'ye sunulan seçim yasa taslağı hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

"MUHALEFETİN CUMHURBAŞKANI ADAYINI BELİRLEMESİNİ ETKİLER"

"Seçim yasası Millet ittifakındaki küçük partileri CHP listelerinden seçime girmeye zorlar" diyen Sencar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda, "Bu durumda sahip oldukları 5-6 puanlık oyun muhtemelen yaklaşık üçte biri CHP listesine oy vermeyip AKP’ye geri gidebilir. Bir diğer etkisi muhalefetin CB adayının belirlenmesini etkiler" ifadelerini kullandı.

"BİR TAŞLA ÜÇ KUŞ"

Tasarayı iktidar açısından 'bir taşla üç kuş' sözleri değerlendiren Sencar, "Üçüncü önemli etkisi birçok ilde MHP adaylarının AKP listesinden seçime girmek zorunda kalması. Nasıl, bir taşla üç kuş. Bakalım Millet İttifak’ı bu durumdan zarar görmeden çıkmayı becerebilecek mi? Yaşayıp göreceğiz" diye yazdı.

Sencar'ın Twitter paylaşımları şöyle:

AK Parti-MHP'nin hazırladığı seçim yasası taslağının amacı ne? MetroPOLL anket şirketinin kurucusu Özer Sencar değerlendirdi: Bir taşla üç kuş - Resim : 2

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin