AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'dan polise hakaret

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AK Partili vekil Zeynep Gül Yılmaz'ın emniyet personeline hakaret ettiği görüntüleri paylaştı. Görüntüler sosyal medyada büyük tepki topladı. Görüntülerde Zeynep Gül Yılmaz'ın "Uzaklaş içeri çemkiriyorsun, şerefsize bak..." sözleri duyuluyor. Bu görüntüden sonra Twitter'da #polisiminyanındayım hastagi trend oldu.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'dan polise hakaret

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın Mersin'deki bir videosunu paylaştı.

Görüntülerde Zeynep Gül Yılmaz, sivil aracını durduran trafik polisleriyle tartıştığı ve onlara hakaret ettiği görülüyor.

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın söz konusu videoda, "Uzaklaş, içeriye çemkiriyorsun. Tükürük geliyor içeriye. Senin adın ne, kim ihbar ediyor arabamı. Böyle terbiyesizlik mi olur. Ne zaman Erdemli'ye gelsem bu pislikle uğraşıyorum. Bana adını verir misin sen. Şerefsize bak" ifadelerini kullandığı görülüyor.

Söz konusu görüntü Twitter'da trend topic oldu. Zeynep Gül Yılmaz'a tepki gösterilirken, #polisiminyanındayım hastagi trend oldu.

İŞTE O VİDEO 

İŞTE AKP’NİN GERÇEK YÜZÜ!

AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, kendisini trafikte durduran polislerimize “şerefsiz” diyor ve iki polisimizi de bayram arifesi günü açığa aldırıyor!@RTErdogan@suleymansoylu @Akparti bu görüntülere verecek bir cevabınız var mı? pic.twitter.com/eABxVOqIxP

Olayı daha önce de Meclis gündeme getiren Başarır, Yılmaz'ın olayı yalandığını ifade ederek, şunları söyledi:

Mersin Erdemli'de bir polis uygulaması sırasında Mersin AKP Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz iki polisimize hakaret etmişti. Bu milletvekili bu anları yalanladı. İki polisimiz açığa alındı. Bugün bir utanç görüntüsünü, AKP'nin gerçek yüzünü göreceksiniz. Evet, üzülerek söylüyorum AKP'li vekil Türk polisine ‘şerefsiz’ ifadelerini kullanıyor. Arabamdan uzak dur tükürüklerin geliyor diyor. Mersin'in Erdemli ilçesi için ‘Her geldiğimde bu pislikle karşılaşıyorum’ diyor. Buradan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sesleniyorum. Bu görüntülerden utanmayacak mısınız? Herhangi bir partili söyleseydi dünyayı yıkmıştınız. Yandaş basınınız linç etmişti. Şerefli Türk polisine ‘Şerefsiz’ diyen bu vekil için ne yapacaksın Erdoğan.

Başarır Meclis’te olayı gündeme getirdiği sırada Soylu’ya şu soruları yöneltmişti:

Devletin güvenliğini sağlamakla yükümlü olan görevli trafik polis memurları M.A. ve M.Y. neden açığa alınmıştır?
 
Görevli trafik polis memurlarının açığa alınmasının maddi gerekçesi AK Partili Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracının durdurulması mıdır?

  
İçişleri Bakanlığı’nda görevden uzaklaştırmalara ilişkin tedbir kararları hukuka uygun olarak değil de AK Parti milletvekillerinin ağzından çıkan sözlere göre mi verilmektedir?
 
Görevli trafik polis memurları M.A. ve M.Y.’yi hangi yetkili görevden uzaklaştırmıştır?
 
Polis intiharlarının arttığı, ağır baskı altında kaldıkları bu dönemlerde sadece görevini yapıyor olan iki polis memurunun görevlere iadesi için işlem başlatmayı düşünüyor musunuz?

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin