AK Parti, medyaya haber mi servis edecek? Ekipte hangi gazetecilerin adı geçiyor?

AK Parti’nin bir dizi uygulamayı hayata geçirme kararı aldığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti, medyaya haber mi servis edecek? Ekipte hangi gazetecilerin adı geçiyor?

AK Parti’nin İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen ve dört bakanın isminin karıştığı rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasına karşı ‘psikolojik harp’ olarak nitelendirilecek bir dizi uygulamayı hayata geçirme kararı aldığı iddia edildi.



Taraf’ta dün yayınlanan habere göre Kültür Bakanı Ömer Çelik’in başında olduğu bir ekip hükümete yakın gazetelere servis edilmek üzere haber metinleri yazacak.



Başbakan’ın konuşma metinlerini hazırlayan danışmanları Mustafa Varank, Ertan Aydın, Aydın Ünal gibi isimler de söz konusu ekibin ana unsurları olacak. 4 kişilik çekirdek ekibinin ilk operasyonun hükümete yakın gazetelerde Cumartesi günü yayımlanan ABD Büyükelçisi hakkındaki ortak haber oldu. Ayrıca ileri sürülen yol haritasına göre hizmet kurumlarında çalışan köşe yazarları, gazete yöneticileri ve bankacılar, hükümete yakın kurumlara transfer edilerek “Cemaat’ten kaçış başladı” havası oluşturulacak. Bu karar doğrultusunda ilk olarak geçen hafta Bugün’den ayrılan Ahmet Taşgetiren’in Sabah veya Star’a alınması öngörülüyor. Haberin devamını okumak için tıklayınız. 




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin