AK Parti ile MHP anlaşmasının detayları belli oldu. İşte MHP'ye bırakılacak büyükşehir belediyeleri...

TV100'ün gündemi belirleyen programı Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda AK Parti-MHP anlaşmasından, HEDEP'in İstanbul adayına, CHP'de aday adayı başvurusu yapılmayan yerlerden aday bolluğu olan ilçelere kadar 31 Mart 2024 Yerel Seçim kulisleri masaya yatırıldı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti ile MHP anlaşmasının detayları belli oldu. İşte MHP'ye bırakılacak büyükşehir belediyeleri...

TV100.com yazarı Barış Yarkadaş, iletişimci-yazar Ferhat Murat, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel, Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, TV100'ün ses getiren programlarından Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu.

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN MERSİN, ADANA VE MANİSA'DA ADAYI MHP'DEN OLACAK"

Sinan Burhan yerel seçimle ilgili "Geçtiğimiz hafta Bahçeli ve Erdoğan görüşme yaptı. Bugüne kadar MHP ve AK Parti heyetleri arasındaki görüşmelerde yerel seçimle ilgili ana hatlar ile iskeleti oluşmuştu. Bir iki noktada ihtilaf vardı. Bu görüşmede adaylıklar, 50+1 meselesi ve anayasa meselesi konuşuldu. Cumhur İttifakı'nın Mersin, Adana ve Manisa'da adayının Milliyetçi Hareket Partisi'nden olması kesinleşti." kulis bilgisini verdi.

"600'E YAKIN YERDE ADAY BAŞVURUSU YAPILMAMIŞ"

Barış Yarkadaş'ın açıklamaları şöyle:

"Şu ana kadar CHP’ye belediye başkanlığı için 1380’e yakın aday başvurmuş belediye başkanlığı için yalnız 600’e yakın yerde henüz aday başvurusu yapılmamış. Belediye başkan adaylarının nasıl belirleneceğine ilişkin hala bir kafa karışıklığı var. 659 seçim çevresinde eğilim yoklaması yapılması yönünde bir hava var."

"HEDEP'İN İSTANBUL ADAYI AHMET TÜRK OLACAK"

Yerel seçimlerle ilgili kulis bilgisi veren Yarkadaş "HEDEP'in İstanbul'daki adayı muhtemelen Ahmet Türk olacak. Parti meclisinin bir kısmı seçime kendimiz girelim derken bir kısmı bazı bölgelerde CHP'ye destek verelim diyor. Pelin Batu, Başak Demirtaş, Hüda Kaya'nın isimleri konuşulmuş. Genel eğilim Ahmet Türk'ün aday olması yönünde. Ahmet Türk, eski CHP'li. Deniz Baykal ile beraber cezaevinde yattılar. Ahmet Türk, İstanbul'da aday yapılırsa HEDEP'nin oylarının tamamını alır, CHP'deki küskün seçmenin de oylarını alır. TİP İstanbul'da aday çıkarmama eğiliminde" ifadelerine yer verdi.

CHP'NİN BEŞİKTAŞ ADAYI; MURAT ONGUN

Ferhat Murat, "Beşiktaş’la ilgili bomba bir şey söyleyeyim, CHP Beşiktaş adayı Murat Ongun olacak." dedi.

KİM NEREDEN ADAY?

Yarkadaş, "CHP’de Burdur’da Ali Orkun Ercengiz, İstanbul Sultangazi’de Aysel Elmas ve Uğur Kelleci, Manavgat’ta Şükrü Sözen, Adalar’da Çağla Biçer, Selina Doğan, Oyuncu Mehmet Esen, Aslı Öymen, Ali Ercan Akpolat, Avcılarda Gülay Yedekçi ve İlhan Koçarslan var. Küçükçekmece’de mevcut Belediye Başkanı Kemal Çebi, Oruç Oymak, Sarıyer’de Oktay Aksu, Dilek Karafazlı, Cengiz Alp, Mehmet Deniz, Ali İhsan Özdemir, Eyüp’te Dursun Bulut, Emel Bilenoğlu, Bülent Özmen, Ümraniye’de Zeynel Kızılkaya, Sacit Eyüpoğlu, Bulutcan Okutucu, Üsküdar’da Onur Cıngıl, Gaziosmanpaşa’da Onur Soytürk ve Özge Camcı, Bartın’da Eski Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, Çanakkale’de Bülent Öz, Ankara Gölbaşı’nda Hüseyin Bekar, Çankaya’da Selçuk Dereli, Ömer Faruk Eminağaoğlu, Emre Çakır, Tezcan Karakuş Candan, Ekrem Kerem Oktay, Çekmeköy’de Hüseyin Sipahi, Ataşehir’de Abdullah Der, Beytullah Doğanay, Özgen Nama isimleri konuşuluyor." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin