AK Parti İl Başkanlığı önünde 'barınamıyoruz' eylemi... Öğrencilere sert müdahale!

Yaşadıkları barınma sorununu AK Parti'nin Bayraklı'da bulunan İzmir İl Başkanlığı önünde protesto etmek isteyen üniversite öğrencileri, olay yerinden sürüklenerek uzaklaştırıldı. Üç üniversite öğrencisinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İl Başkanlığı önünde 'barınamıyoruz' eylemi... Öğrencilere sert müdahale!

Olay, bugün akşam saatlerinde Bayraklı'daki AK Parti İl Başkanlığı önünde yaşandı. Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi olduğu belirtilen 3 kişi, AK Parti İl Başkanlığı’nın önüne gelerek “Barınma haktır alacağız” yazılı pankart açtı. Üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen protestocular, “Hesap sormaya geldik” diyerek burada bir basın açıklaması yapmak istedi.

"SARAYLARINDA SEFALAR İÇERİSİNDE YATANLARDAN HESAP SORMAYA GELDİK"

Açıklamayı yapan Gamze Toprak, “Öğrencileri sokaklarda yatıranlardan, saraylarında sefalar içerisinde yatanlardan hesap sormaya geldik. Barınma en temel hakkımızdır ve işte saraylarda yatanlardan hesap sormaya, en büyük hakkımız olan barınma hakkımızı almaya geldik. Biz işkence düzenine karşı da sokaklarda, meydanlardayız” dedi.

Ardından Toprak ve beraberindeki İsmail Temel ile Tuncay Yıldırım Özen, binadan çıkan görevliler tarafından sürüklenerek AK Parti İl Başkanlığı önünden uzaklaştırıldı. 3 kişi daha sonra gözaltına alındı.

İşte o anlar:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin