AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'dan tv100'e özel açıklamalar! "Cumhurbaşkanı Erdoğan bu ülkenin forvetidir"

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Pınar Işık Ardor'un sunduğu Pazar Siyaseti programında önemli açıklamalarda bulundu. Dezenformasyon yasasıyla ilgili muhalefetle defalarca görüşüldüğünü kaydeden Ünal, bir diğer gündem konusu olan başörtüsü için anayasa teklifiyle ilgili, "Tayyip Erdoğan bu ülkenin forveti. Bu golleri de milleti için atıyor. Bu milletin hem içerde hem dışarıda ortaya çıkardığı büyük bir siyasi forvet. Golleri de hep milletine hediye etti." dedi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'dan tv100'e özel açıklamalar! "Cumhurbaşkanı Erdoğan bu ülkenin forvetidir"

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, tv100'de Pazar Siyaseti programında Pınar Işık Ardor'un, dezenformasyonla mücadele yasası, başörtüsü için anayasa teklifi, enflasyonla mücadeleyle ilgili gündeme dair sorularını yanıtladı.

"MUHALEFETLE DEFALARCA GÖRÜŞTÜK"

Dezenformasyonla mücadele yasasıyla ilgili 'bir haberin gerçek dışı olup olmadığına kim karar verecek?' sorusuna yanıt veren Mahir Ünal, "Bu bir yıl konuştuğumuz, muhalefetle birlikte tartıştığımız konu. Önce, buna 'bir kurul karar versin' denildi. Sonra buna dezenformasyonla mücadele gibi bir kurul oluşturalım buna o karar versin. Sonra biz 'buna en doğru kararı verecek olan yargıdır' dedik." ifadelerini kullandı.

Düzenlemeye eklenen 217/A maddesinin nedenlerini açıklayan Ünal, "Bu arada, TCK 125 hakaret suçunu düzenliyor, TCK 216, 213, 299 bu suçları zaten düzenliyor. Yani yalan, hakaret, halk arasında kin, nefret yaymak. Türk Ceza Kanununda bunları düzenleyen maddeler zaten var. Peki bunları düzenleyen maddeler varsa neden 217/A'ya gerek duyuldu? Biz şöyle bir düzenleme yaptık. Muhalefetle de uzun uzun tartıştık." dedi.

Dezenformasyonla mücadele yasasında ‘suç’un teşekkül etmesi için gerekli unsurları aktaran Mahir Ünal şunları söyledi:

"Özel amacı halk arasında korku ve panik yaratmak. Suç teşekkül etmiyor. Bunun yanı sıra; ülkenin iç ve dış güvenliği ve kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili olması gerekiyor. Böyle olması da yetmiyor. Gerçeğe aykırı bir bilgi olması gerekiyor. Suçun teşekkül etmesi için bu da yetmiyor. Kamu barışını bozmaya elverişli olması gerekiyor. Bu da yetmiyor. Bütün bunları alenen yayması gerekiyor. Yani bu 4 unsur birlikte olursa, suç teşekkül ediyor."

"BİZ BURADA PROPAGANDA YAPMIYORUZ, YASA YAPIYORUZ"

Gerçek bilgiyi korumanın önemine dikkat çeken Ünal, "Biz burada propaganda yapmıyoruz, yasa yapıyoruz. Dezenformasyonla mücadeleyi AK Parti için siyaset için yapmıyoruz. Dezenformasyon siyasi bir konu değil. Gerçeği korumak hepimizin sorumluluğu." dedi.

"KANUN TEKLİFİNE İMZA ATMADIM"

Tartışmalara neden olan yasanın hazırlanma süreciyle ilgili bilgiler veren AK Partili Mahir Ünal, şu ifadeleri kullandı.

"Bu yasanın hazırlanma süreci bile çok ciddi dezenformatif eyleme maruz kaldı. Grup Başkanvekili olduğum için kanun teklifine imza atmadım. Kahramanmaraş Milletvekilimiz Ahmet Özdemir bu kanun teklifine imza attı, teklif sahibi oldu."

"KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN TUTARLILIK SORUNU VAR"

CHP başörtüsü adımıyla ilgili Kemal Kılıçdaroğlu'nun pişman olduğunu ifade eden Mahir Ünal, Pınar Işık Ardor'un "Helalleşme süreci var" demesi üzerine, Kılıçdaroğlu'nun çok ciddi tutarlılık sorunu olduğunu söyledi.

Ünal, "Kemal Bey'in ciddi fikri takip, tutarlılık ve sürdürebilirlik sorunu var. Kemal Bey, bir gün önce söylediğiyle bir gün sonra söylediği arasında çelişkiler var. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışına dönük hamlesini çok önemsiyorum. Bu çok samimi ve tutarlı bir hareket. Kılıçdaroğlu başörtüsü konusunu neden gündeme getirdi? Çünkü toplumda şöyle bir kaygı var; Bunlar iktidara gelirlerse savunma sanayisinde geri adım atarlar mı? Mavi Vatan'da geri adım atarlar mı? Türkiye'nin dış politikasından geri adım atarlar mı? Temel hak ve özgürlüklerden geri adım atarlar mı?" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun helalleşme adımlarının asıl amacının kaygılarını minimalize etmek olduğunu belirten AK Partili Mahir Ünal, şöyle devam etti:

"Kemal Bey'in derdi, helalleşme dediği ve bu anlamda yaptığı çıkışların temel noktası, bu konudaki kaygıları ne kadar minimalize ederim. Burada öncelikle tutarlılık dediğim şey bu. Siz bu konuda tutarlıysanız öncelikle bu sizin inancınıza ve düşüncenize dönüşecek."

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BU ÜLKENİN FORVETİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtüsü konusuyla "bize pas atıldı, gol atmamız lazım" sözleri anımsatılan Mahir Ünal, "Dün Balıkesirdey'dik. Havalimanından Kuvay-i Milli alanına 1 saatte gidebildik. Cumhurbaşkanımıza inanılmaz bir teveccüh var. Ve bu 20 yıldan hatta 1994 İBB Başkanlığını kazandığı güne kadar böyle." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ülkenin forveti olduğunu söyleyen Mahir Ünal, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanımız milletine aşık, milleti de ona aşık. Bu nasıl oluştu? Bunu anlamadan Recep Tayyip Erdoğan'ın "gol oldu olmadı" sözlerini anlamak mümkün değil. Tayyip Erdoğan bu ülkenin forveti. Bu golleri de milleti için atıyor. Bu milletin hem içerde hem dışarıda ortaya çıkardığı büyük bir siyasi forvet. Golleri de hep milletine hediye etti."

İran’da baş açma yasağının olduğunu akıllara getiren Ünal, önceden Türkiye’de de baş örtme yasağı olduğunu ifade etti.

Birilerinin İran ile Türkiye’yi mukayese etmeye çalıştığını aktaran Ünal, "Başını örten bir insana ‘Bu bir ideolojik simge’ diyemezsiniz. CHP’nin içerisinde hâlâ bunu yapan, dile getiren insanlar var." dedi.

"BİZİM BAŞTAN İTİBAREN BİR ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ HEP GÜNDEMİMİZDE"

Mahir Ünal, "AK Parti bir çalışma başlattığında Kemal Bey bir twit atıyor. Gençlerle ilgili bir şey yapacağız, Kemal Bey twit atıyor. Ya da borçların silinmesiyle ilgili bir şey yapacağız, Kemal Bey twit atıyor. Sonrasında 'Kemal Kılıçdaroğlu yaptırdı' diye bir kampanya başlatılıyor." dedi.

Türkiye'nin 1982 anasayasının ruhundan kurtulamadığını söyleyen Mahir Ünal, şöyle konuştu:

"Bizim baştan itibaren Cumhurbaşkanımızın söylediği bir anayasa değişikliği hep gündemimizde. Neden biz bu anayasa değişikliği konusunda ısrarcıyız? Çünkü Türkiye Cumhuriyeti 1982 darbe anayasasının ruhundan hala kurtulamadı. Ve biz 2010'da 26 maddelik bir anayasa değişiklik paketi teklifi yaptık. 2017'de siyasal sistem değişti, parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtik. Birçok şey değişti ama 1982 anayasası değişmedi. Ve 1982 anayasasının ruhu hala anayasanın üzerinde ve toplumun üzerinde dolaşıyor."

Af yasasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Mahir Ünal, "TBMM’ye gelen bir çalışma yok. Bakanlıklar kendi içlerinde çalışmalarını yaparlar, bu konuyu TBMM’ye getirirler, o zaman konu gündemimize gelir. Şu anda AK Parti Grubuna gelen bir konu yok." ifadelerini kullandı.

"TÜİK VERİLERİNİ İTİBARSIZLAŞTIRIYORLAR"

Enflasyonla ilgili resesyon sorunu olduğunu dile getiren Ünal, şunları söyledi:

"Türkiye'de TÜİK diye devasa bir kurum var. TÜİK uluslararası kuruluşlar tarafından denetlenen bir kurum. Bütün araştırmalarını devasa bir bürokrasiyle yürüten TÜİK'in verilerini itibarsızlaştırıyorlar. Bunun karşısına belki de 1 kişinin olduğu başka bir paralel kurum koyuyorlar. TÜİK verileri-ENAG verileri diye milletin karşısına koyuyorlar. Bütün dünyada çok ciddi bir enflasyon, resesyon sorunu var. Geçtiğimiz günlerde Bruking Endüstri'den bir arkadaşla konuştum. Pandemi döneminde ABD'nin 20 trilyon dolar bastığını söyledi. ABD'nin böyle bir rahatlığı var. Bunun neticesinde büyük bir resesyon sorunu oluşuyor."

"'VANAYI AÇMASINI RİCA EDER MİSİNİZ' DEDİLER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Prag'da diğer devlet başkanlarıyla yaşadığı bir diyaloğu anlatan Ünal, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Prag'da şöyle bir şey oldu. Devlet başkanları Cumhurbaşkanımıza gelip, rica eder misiniz vananın açılması için dedi."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin