AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir: Muhalefetin öğrenilmiş bir çaresizliği var

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı adaylık tartışmalarına değinen Kandemir, "Cumhurbaşkanımız önümüzdeki süreçte Cumhur İttifakı'nın adayıdır. Hukuki olarak bir engel yoktur. Muhalefetin öğrenilmiş bir çaresizliği var" dedi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir: Muhalefetin öğrenilmiş bir çaresizliği var

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Beyaz TV'de yayınlanan Akılda Kalsın programında Türkiye ve dünya gündemindeki önemli başlıkları değerlendidi.

İşte Erkan Kandemir'in açıklamalarından önemli satır başları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3. kez aday olabilir mi? Ben bu tartışmanın hukuki değil, siyasi bir tartışma olduğunu düşünüyorum. Hukukçuların üzerinde ittifak yaptıkları bir durum var. Kanunlar yürürlülük tarihinden itibaren geçerli olur. Biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni çalışırken yürürlülük tarihini 2018 olarak belirlemişiz.

"Muhalefetin öğrenilmiş bir çaresizliği var"

Beklentimiz bu yönde. Cumhurbaşkanımızın 2018'den itibaren iki kez seçilmesine ilişkin ortak bir anlayış vardı. Bugün bu tartışmanın ısıtılıp gündeme taşınması başta Kılıçdaroğlu ve birtakım odakların bu konuda tartışma başlatmasının ben siyasi olduğunu düşüyorum. Bu oluşan hava ve tartışmaların altında yatan endişe, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Cumhur İttifakı seçime giderse "bileğini bükemeyeceğiz" kaygısı içinde olmalarından kaynaklanıyor. Bunlar, acaba buradan bir meşruiyet krizi üretebilir miyiz? Bunun peşindeler.

Cumhurbaşkanımız önümüzdeki süreçte Cumhur İttifakı'nın adayıdır. Hukuki olarak bir engel yoktur. Bu konuda, muhalefetin öğrenilmiş bir çaresizliği var. Biz bunu AK Parti kurulduğunda da yaşamıştık. Bu milletin zihnini bulandırma çabasıdır. CHP seçmeninin ben ciddi anlamda Cumhur İttifakı'na destek vereceğini düşünüyorum ve oradan ciddi anlamda bir kopuş olacak. 

"Türkiye'nin Ukrayna- Rusya krizinde yapıcı rolü çok önemli"

Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan kriz son dönemde dünya siyasetindeki en önemli meselelerden birtanesi haline gelmiştir. Mesele sadece Rusya ve Ukrayna arasında değil, NATO ve NATO üyesi ülkelerle birlikte dünyayı etkileyen bir sorun. Kırım'la başlayan bir süreç ve Batı buradaki durumu doğru okumayamamıştır. Türkiye ise meselenin tam göbeğinde yer alıyor. Ukrayna ve Rusya Türkiye'nin bağlarını ve ilişkilerini hiç koparmadığı iki ülke. Türkiye'nin bu meselede yapıcı rol oynaması son derece önemlidir.

Rusya ve Ukrayna ticaret hacmimizin yoğun olduğu ülkeler. Umuyoriz ki, bu mesele bir çatışmaya dönüşmeden çözülür.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin