AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım trafik kazası geçirdi. Yıldırım ambulansla olay yerinden ayrıldı

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan programı kapsamında Karabağ’da bulunan AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, trafik kazası geçirdi. Ambulansla kaza yerinden ayrılan Yıldırım'ın helikopterle havalimanına götürüleceği aktarıldı. Yıldırım kaza sonrası Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım trafik kazası geçirdi. Yıldırım ambulansla olay yerinden ayrıldı

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan’ın programı kapsamında Karabağ’da bulunan AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ı taşıyan araç Cebrayıl’den dönüşte virajı alamayarak kaza yaptı.

Kaza nedeniyle hava yastıkları açılan araçtan çıkarılan Yıldırım, ambulansla olay yerinden ayrıldı.

İşte Yıldırım'ın kaza yapan aracı:

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım trafik kazası geçirdi. Yıldırım ambulansla olay yerinden ayrıldı

Araçta AK Parti Milletvekili Şamil Ayrım’ın da olduğu öğrenildi. Kazanın Zengilan Havalimanı yolunda gerçekleştiği belirtildi.

Yıldırım ve Sayın Ayrım'ın sağlık durumlarının iyi olduğu ve kontrol amacıyla sağlık ekipleri eşliğinde helikopterle Bakü’de bir hastaneye götürüldükleri öğrenildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ömer Çelik ve Efkan Ala'nın da kendilerine eşlik etmek üzere Bakü’de kaldığı açıklandı.

Aracın şoförünün de genel sağlık durumu iyi olduğu kaydedildi.

AK PARTİ'DEN SAĞLIK DURUMLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Bakü heyetinde bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kazaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ayrım ve Yıldırım'ın sağlık durumu hakkında bilgi veren Çelik, "Efkan Ala beyle beraber doktorlardan bilgi aldık şimdi. Genel Başkan Vekilimiz Sayın Binali Yıldırım'ın, milletvekilimiz Sayın Şamil Ayrım'ın ve koruma arkadaşımız Oğuzhan'ın sağlık durumları şükür iyi. Tedbir amaçlı bu gece hastanede gözetim altında olacaklar." şeklinde konuştu.

"AMBULANS UÇAK YOLA ÇIKTI"

Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'den bir ambulans uçak yola çıktı. Bir kaç saat içinde burada olacak. Buradaki doktorlarımız 'durum stabildir' buradan ayrılabilirsiniz derlerse ambulans uçakla Türkiye'ye geçeceğiz. Biraz daha gözetim altında bulunması gerekiyor derlerse doktorlarımızın tavsiyesine uyacağız. Şu an durumları gayet iyi Allah'a şükür, ciddi bir sıkıntı gözükmüyor. Sabah yeniden bir değerlendirme yapılacak. Telaş edilecek, herhangi sıkıntı oluşturacak durum olduğu değerlendirilmiyor. İnşallah tez zamanda sıhhat diliyoruz. Sayın Aliyev'le geldik, kendisi çok yakından ilgilendi."

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden kazaya ilişkin "Azerbaycan ziyaretinde olan Sn. Binali Yıldırım’ın korumasıyla milletvekili arkadaşımız Şamil Ayrım’ın da bulunduğu aracı kaza yaptı. Kendisiyle görüştüm. Üçünün de sağlık durumunun iyi olduğunu, kazayı hafif atlattıklarını öğrendim. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." şeklinde bir mesaj paylaştı.

YILDIRIM'DAN İLK AÇIKLAMA

Yıldırım kaza sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Azerbaycan seyahatimiz sırasında bir trafik kazası geçirdik. Allah’a şükürler olsun ki durumumuz iyi. Tedbir amaçlı hastanede kontrol altındayız. Dua eden, geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür ediyorum” dedi.

"BU GECEYİ TEDBİR AMACIYLA HASTANEDE GEÇİRECEKLER"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından Yıldırım ve beraberindekilerin sağlık durumuna ilişkin, "Bakü’de hastanedeyiz. Efkan Ala beyle beraber doktorlardan bilgi aldık şimdi. Genel Başkan Vekilimiz Sn Binali Yıldırım’ın, milletvekilimiz Sn Şamil Ayrım’ın ve koruma arkadaşımız Oğuzhan’ın sağlık durumları şükür iyi. Tedbir amaçlı bu gece hastanede gözetim altında olacaklar." açıklamasında bulundu.

FUAT OKTAY'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Azerbaycan'da trafik kazası geçiren AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım'a geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Azerbaycan programına eşlik eden AK Parti Genel Başkanvekilimiz sayın Binali Yıldırım'a, koruma müdürüne ve İstanbul Milletvekilimiz sayın Şamil Ayrım'a, geçirdikleri trafik kazası dolayısıyla geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadesini kullandı.

Ayrıca Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Oktay'ı arayarak Yıldırım'ın bulunduğu hastaneye gittiğini ve doktorlarından bilgi aldığını, Yıldırım ve beraberindekilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu iletti.

Oktay da Asadov'a teşekkür ederek "Kardeş Azerbaycanlı doktorlarımıza güveniyorum." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin