AK Parti başörtüsü anayasal güvence getiren Anayasa değişiklik teklifini TBMM Başkanlığına sundu

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, başörtüsüne anayasal güvence getiren ve evlilik birliğini tanımlayan Anayasa değişiklik teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti başörtüsü anayasal güvence getiren Anayasa değişiklik teklifini TBMM Başkanlığına sundu

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, başörtüsüne anayasal güvence getiren ve evlilik birliğini tanımlayan Anayasa değişiklik teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin değişiklik teklifini Meclis Başkanlığı'na sunmadan önce bir basın açıklaması yaptı. Zengin açıklamasında "Biraz sonra hep beraber sayın Meclis Başkanımıza getirerek anayasa değişikliği teklifimizi vermiş olacağız. Teklifi 366 milletvekilimizin imzasıyla sunacağız" ifadelerini kullandı. 

Zengin'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"AK Parti, MHP ve BBP'nin imzasıyla Meclis'e sunacağız. Biraz sonra hep beraber sayın Meclis Başkanımıza getirerek anayasa değişikliği teklifimizi vermiş olacağız. Teklifi 366 milletvekilimizin imzasıyla sunacağız."

"Aslında oldukça uzun bir süreçten bahsediyoruz. Bunun en önemli sebebi, ne zaman başörtüsüyle ilgili bir şey anlatmaya çalışsak en çok duyduğumuz ifade 'yine mi Başörtüsü' İnsani boyutunu çok az konuştuğumuzu bir kez daha görme imkanımız oldu."

"Bu yasaklar 60'ta başladı, 1986 yılına geldiğimizde o zaman darbenin başındaki kişi Kenan Evren, bu yasaklara konsantre oldu. Bu yasaklar başladıktan sonra; kendim de ilk mücadeleye girdiğimde kendim de başörtülü değildim."

"Biz bugün Türkiye'de bu noktaya gelmişsek; başı açık kadınların desteğiyle, kadın erkek genç bizimle aynı fikirde olsun olmasın o insanların mücadelesiyle bugünlere geldik. Başörtüsüne biz bez parçası diyenler bu konuyu anlamamışlardır. Bu konunun nasıl bir travma olduğunu asla anlayamamışlardır."

"Anlamış olsalardı bu konuyu anlatma şekilleri de çok farklı olurdu. 90'lara geldiğimizde de bizler başka bir boyuta geçtik. Başörtülü kadınlar nezdinde tüm inanan insanlar için bir soykırım bu ülkede yaşadı."

"Bu anayasa teklifi Meclis'ten geçse de biz bunları konuşmaya anlatmaya devam edeceğiz. Biz bu travmayı bir fiil içinde yaşamayanların bu konuyu anlamalarını beklemiyoruz. "Bu yasaklar bitti, helalleşelim olsun bitsin" nidalarını çok yaralayıcı buluyorum. Sussalar bizim açımızdan değerli tavır içinde olacaklar."

"2008 yılında anayasa değişikliği yaptı. Şu malum "411 el kaosa kalktı". Bu manşete atanlar en utanç verici manşeti atanlardır. Türkiye'de vesayet odakları daha dinamikti, hemen ayağa kalktılar, cumhuriyete hakaret olan cumhuriyet yürüyüşleri yaptılar. Yetmedi AK Parti'ye kapatma davası açıldı. 1 oyla AK Parti kapatılmadı. "


Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin