Ajax ile Union Berlin arasında oynanan maça Halil Umut Meler damgası! Almanya basını Halil Umut Meler'in verdiği kararı konuşuyor

UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off mücadelesinde Ajax ile Union Berlin karşı karşıya geldi. Golsüz biten mücadelede, 65. dakikada Halil Umut Meler'in iptal ettiği gol kararı Almanya basınında geniş yer buldu.

Google Haberlere Abone ol
Ajax ile Union Berlin arasında oynanan maça Halil Umut Meler damgası! Almanya basını Halil Umut Meler'in verdiği kararı konuşuyor

Avrupa kupalarında heyecan bu hafta oynanan maçlarla başladı.

UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off mücadelesinde Ajax sahasında Union Berlin'i konuk etti. 90 dakikası golsüz tamamlanan maçta 65. dakikada yaşanan bir pozisyon mücadeleye damga vurdu.

Maçın FIFA kokartlı hakemi Halil Umut Meler, Union Berlin forması giyen Thorsby'nin attığı golü VAR kontrolü sonrasında elle oynama gerekçesiyle iptal etti. Bu kararın ardından Union Berlin takımının resmi Twitter hesabından, '' Hakem, golü geri alıyor. Bu çok saçma değil mi?''' paylaşımı yapıldı.

ALMANYA'DA GÜNDEME OTURDU

Almanya'nın köklü gazetesi Bild, Halil Umut Meler'in verdiği karara ilişkin, ''Haberer’in yokluğunda onun yerine oynayan Thorsby, 65. dakikada göğsüyle yaptığı kontrol sonrası Union Berlin’i öne geçiriyor ancak bir elle oynama nedeniyle VAR, golü iptal ediyor. Doğru bir karar ki Thorsby, topa koluyla dokunmuştu. Fakat Union’u şaşırtan bir karar oldu'' ifadelerini kullandı.

''BİTİGEN FARK ETTİ''

Berliner Kurier gazetesinde ise, ''Cezalı Janik Haberer’in yerine oynayan Norveçli, 65. dakikada golü atıyor ama sayılmıyor. Thorsby’nin vuruşu öncesinde topa koluyla dokunduğu iddia edildi. Çıplak gözle görülmeyeni sadece Türk video yardımcı hakem Abdülkadir Bitigen fark etti. Gol yok'' yazıldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin