Ailesini kısa filmle anlatan ödüllendirilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Boğaziçi Film Festivaline destek verecek.

Google Haberlere Abone ol
Ailesini kısa filmle anlatan ödüllendirilecek

Televizyon veSinema Filmi YapımcılarıDerneğince (TESİYAP) "Herkes film çekebilir"sloganıyla 14-30 Kasım'da İstanbul'da gerçekleştirilecek festivalile 100. yılını dolduranTürk sinemasına yeniimkanlar ve bakış açıları kazandırılması hedefleniyor.



Etik, estetik ve teknik bütünlüğe sahip filmlerin kabul edileceğifestivalde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ödülleri de yer alıyor.



Festivalin 50 bin lira değerindeki büyük ödülü, 30 Kasım 2009'da hayatını kaybeden yönetmen Ahmet Uluçay adına verilecek. En İyi Kısa Film, En İyi Belgesel ve En İyi Animasyon ödülleri 25'er bin lira, İzleyici Ödülü 10 bin lira, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Oyuncu, En İyi Kurgu Ödülü 5'er bin lira olarak belirlendi.



Bakanlığın desteklediği temasının "Bana Aileni Anlat" olduğu "Çok Kısa Filmler"in yarışacağı bu bölüme ailenin önemini anlatmak isteyen amatör, profesyonel 6 yaşından büyük herkes katılabilecek. Cep telefonu veya fotoğraf makinelerinin video kısmıyla çekilen filmler kabul edilecek. Filmlerin süresinin beş dakikayı aşmayacak. Her yaş grubu kendi arasında yarışacak. En İyi Çok Kısa Filmi çekene HD kamera ödül verilecek.



Kısa film yapımına destek



TESİYAP Kısa Film Fonu'nun yer aldığı bölüm kısa filmcilere önemli katkı sağlayacak. Çalışmalara destek amacıyla kurulan fon belgesel, animasyon ve kısa filmler arasından seçilen 20 filme 5 bin lira maddi katkıda bulunacak.



Yapım desteği bölümünde, filmler ana yarışmada değil kendi içlerinde yarışacak ve birinciye 25 bin lira ödül verilecek.



Etkinliğin bu yılki onur konukları ise Nijer'den olacak. Nijerli sinemacılar belgesel filmleriyle festivalde yer alacak. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin