Ailesinden 10 kişiyi depremde kaybetti! Karsu acısını canlı yayında anlattı

Hataylı olan, yaşamını Hollanda'da sürdüren Türk asıllı Hollandalı piyanist ve besteci Karsu Dönmez, ülkemizde yaşanan deprem felaketinde ailesinden halalarını, kuzenlerini ve kuzenlerinin çocuklarını kaybetti. Ünlü isim, Instagram'da paylaştığı videoda enkaz altında kalan akrabaları için ağlayarak yardım istemişti.

Google Haberlere Abone ol
Ailesinden 10 kişiyi depremde kaybetti! Karsu acısını canlı yayında anlattı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde en büyük yıkımın yaşandığı illerden biri de Hatay oldu. Deprem felaketinin ardından her yeni gün farklı dramlar ortaya çıkıyor.

Hatay'ın Karsu köyünden 1990 yılında Hollanda'ya göç eden bir ailenin kızı olan Karsu Dönmez, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda Hatay'da enkaz altında kalan akrabaları için gözyaşları içinde yardım istemişti. 89 yaşındaki ninesi bulunan Karsu'nun yayınladığı fotoğraf herkesi duygulandırmıştı.

'HALAM 'NE OLUR BİZİ UNUTMA' DEDİ'

NTV ekranlarında Mesut Yar'ın sunduğu programda, canlı yayına telefonla bağlanan ünlü şarkıcı, kayıplarını gözyaşları içinde anlattı.

Hollanda'da depremzedeler için başlattıkları kampanyada 20 milyon eurotoplandığını, kampanyanın devam edeceğini belirten Karsu, şu ifadeleri kullandı:

"Aliye halamı, çocuklarını ve torunlarını, kuzenim Tuna'yı, eşini ve oğlunu, kuzenim Aytül'ü, eşini ve üç kızını, Meral Teyzemi kaybettik. 89 yaşındaki ninemi ve amcamı kurtarabildiler. Anlatmama gerek yok, bütün Türkiye bunları yaşıyor. Karsu köyünden halam aradı, 'Hijyen setleri ve para lazım' dedi. 'Ne olur bizi unutma, unutma, unutma' dedi. Kesinlikle Türkiye'yi, Hatay'ı, büyün afet bölgelerini unutturmayacağım. Söz veriyorum. Unutturmayacağım, benim ödevim artık bu."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin