Aile Sağlık Merkezlerinde doğum kontrol krizi, Uzman Doktor Saffet Ercan uyardı: Doğum kontrol hapları ve iğneler dağıtılamıyor, kriz büyüyecek!

Medyatava TV Gündem programında Ceylin Çağatay'ın sorularını yanıtlayan Atatürk Aile Sağlık Merkezi hekimi Dr.Saffet Ercan karşılanmamış aile planlaması ihtiyaçları hakkında önemli açıklamalar yaptı. Pandemi sürecinin başından beri yaklaşık iki yıldır Aile Sağlığı Merkezleri'nde doğum kontrol hapları ve iğnelerinin dağıtılamadığını aktaran Ercan zamanla krizin daha çok büyüyeceğine ve acilen sorunun çözülmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Aile Sağlık Merkezlerinde doğum kontrol krizi, Uzman Doktor Saffet Ercan uyardı: Doğum kontrol hapları ve iğneler dağıtılamıyor, kriz büyüyecek!

Medyatava TV Gündem programında Ceylin Çağatay'ın sorularını yanıtlayan Atatürk Aile Sağlık Merkezi hekimi Dr.Saffet Ercan ücretsiz olarak karşılanan doğum kontrol hapları ve iğnelerinin uzun bir süredir temin edilmediği iddiası üzerine çarpıcı açıklamalar yaptı.  Pandemi sürecinin başından beri yaklaşık iki yıldır Aile Sağlığı Merkezleri'nde doğum kontrol hapları ve iğnelerinin dağıtılamadığını aktaran Ercan zamanla krizin daha çok büyüyeceğine ve acilen sorunun çözülmesi gerektiğine de dikkat çekti. 

Karşılanmamış aile planlaması ihtiyaçlarının ileride toplum sağlığına olumsuz etkileri olacağını belirten Saffet Ercan iki yıldır sorunun devam ettiğini belirtti. Doğum kontrol haplarının ve iğnelerinin temin edilememesi hakkında resmi açıklama yapılmadığını da ekledi. Bu durumun dar gelirli aileleri daha çok zora soktuğunu ve ekonomik kriz ortamında vatandaşın elinin kolunun bağlı olduğunu hatırlatarak çağrıda bulundu. İşte o önemli açıklama:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin