Aile içi etkinliklerin çocuklar üzerindeki etkileri neler? Çocuklarla düzenli bir şekilde vakit geçirmek çok önemli! Fotoğraf ve videoları…

Ebeveynler, yaşama telaşı ve iş yoğunluğu ile kendilerine vakit ayırmak için bile çoğu zaman zorlanabiliyor. Ancak iş yükünün her geçen gün artması, çocuğunuza da ayırdığınız vaktin azalmasına neden oluyor. Sakın bunu yapmayın! İş yoğunluğunun ailenizle geçirdiğiniz vakitten almasına izin verirseniz, çocuklarda geri döndürülemez problemlere yol açabilirsiniz. Eğitim Uzmanı Abdulkadir Özbek, çocuklarınızla birlikte yapacağınız aktivitelerin faydalarını anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Aile içi etkinliklerin çocuklar üzerindeki etkileri neler? Çocuklarla düzenli bir şekilde vakit geçirmek çok önemli! Fotoğraf ve videoları…

Çocuklarınızla bağ kurmak önemlidir, bu bağın sağlıklı kurulması sadece çocuklarınıza değil size de çok iyi gelecektir. Çocuklarınızla az vakit geçirdiğiniz için endişelenmek yerine bu vakitleri hem kendiniz hem çocuğunuz için unutulmaz anlara çevirebilirsiniz.

AİLECE YEMEK YİYİN

Aile içi etkinliklerin çocuklar üzerindeki etkileri neler? Çocuklarla düzenli bir şekilde vakit geçirmek çok önemli! Fotoğraf ve videoları…

Modern dünya ile beraber, bütün aile üyelerinin tek bir masa etrafında toplanması ve vakit geçirmesi güçleşti. Aile üyeleri çalışıyor, herkesin eve geliş saatleri farklılaşıyor, çocukların okullarda geçirdikleri vakitler farklılık gösteriyor, dahası çocuklar okuldan sonra da hobileri ya da derslerine katkı için ek kurslara katılıyorlar. Bu durumda, bir masanın etrafında ailecek bir akşam yemeği yemek çok mümkün gözükmüyor. Fakat bu kadar da imkansız değil ve beraber bir yemek üzerine sohbet etmek var olan tüm aile bağlarını çok kuvvetlendirebilir.

UYKU ZAMANI RUTİNİ UYGULAYIN

Uyku öncesi, çocuklarınızla sevgi bağı kurmak için en uygun zamandır. En az yarım saat birlikte vakit geçirmeye çok gayret edin. Diş fırçalayın, yatağa uzanın, göz göze temas kurun, hikaye okuyun, sohbet edin ve sevginizi sadece sözle değil eylemle de gösterin.

SABAH RUTİNİ KURUN

Sabah çocuklarınız uyandığında sadece 5 dakikanızı bile ayırmanız yeterli. Sarılmak, konuşmak veya küçük oyunlar oynamak güne mutlu başlamalarını sağlar.

Aile içi etkinliklerin çocuklar üzerindeki etkileri neler? Çocuklarla düzenli bir şekilde vakit geçirmek çok önemli! Fotoğraf ve videoları… - Resim : 2

BİRLİKTE YEMEK YAPIN

Akşam yemeği hazırlığını eğlenceli hale getirmek sizin elinizde. Herkes kendi malzemelerini seçerek pizzasını yapabilir, pastanızı yapıp süsleyebilir ve eğlenceli tabaklar hazırlayabilirsiniz.

EGZERSİZ YAPIN

Çocuklar ebeveynleriyle oynamayı sever. Birlikte egzersiz yapmanın ise birçok avantajı var; aranızdaki bağı kuvvetlendirir, çocukları meşgul eder ve kalori yakmanıza yardımcı olur.

Aile içi etkinliklerin çocuklar üzerindeki etkileri neler? Çocuklarla düzenli bir şekilde vakit geçirmek çok önemli! Fotoğraf ve videoları… - Resim : 3

KONUŞMA SAATİ BELİRLEYİN

Sadece birbirinizle konuşabileceğiniz ve teknolojik hiçbir aletin olmadığı bir zaman dilimi belirleyin. Onlara nitelikli sorular sorarak keyifli sohbetler yapın. Onları dinleyin. Çocuğunuzun gözlerindeki ışıltıyla çok mutlu olacaksınız.

BİRLİKTE EV İŞLERİ YAPIN

Çocuklar yardım etmeyi severler. Ailelerine ev işlerinde yardım eden çocuklar, kendilerini önemli hisseder ve aile ilişkileri kuvvetlenir, özgüvenleri artar.

Aile içi etkinliklerin çocuklar üzerindeki etkileri neler? Çocuklarla düzenli bir şekilde vakit geçirmek çok önemli! Fotoğraf ve videoları… - Resim : 4

ÇOCUKLARIN OYUNLARINI OYNAYIN

Telefon, tablet gibi teknolojik aletler çocukların hayatlarında önemli bir yere sahip. Çocukları bu ekranlardan vazgeçirmek yerine onları anlamaya çalışın. Çocuğunuzun oynadığı oyunları öğrenip, birlikte onlarla oyun oynayın.

FOTOĞRAF VE VİDEO ÇEKİN

Birlikte anılar oluşturun. Evde ya da geziler düzenleyerek fotoğraflar çekin. Birlikte eğlenmenin tadını çıkarın.

Etiketler ebeveyn anne çocuk baba
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin